GLUMAC IZ '1001 NOĆI'

Halit Ergenc ima glas prave glazbene zvijezde

03.08.2012 u 10:57

Bionic
Reading

Najveća zvijezda turskih sapunica Halit Ergenc osvojio je gledatelje svojom glumom, ali i glasom

Turski glumac Halit Ergenc nerado pjeva pred kamerama, ali ne zato što to ne zna.

Naprotiv, Halit je pravi profesionalni glazbenik koji se školovao na fakultetima i uvježbavao glas u mjuziklima i operama, a kako bi opovrgnuo glasine turskog žutog tiska, nedavno je u televizijskom šouu 'Beyaz' bez greške otpjevao bezvremenski klasik 'Angie', baladu grupe The Rolling Stones, i time ostavio u šoku brojne gledatelje u studiju i pred televizorima.

Halit Ergenc je prvotno upisao Tehnički fakultet u Istanbulu, smjer za brodogradnju i oceanologiju, da bi se nakon samo godine dana studija prebacio na Glazbenu akademiju, smjer operno pjevanje, a kasnije je prešao na smjer solo pjevanje u mjuziklu. Nakon dvije godine Halit je otišao u SAD trbuhom za kruhom, putovao s kazališnom skupinom po cijeloj državi, a ponekad radio i kao konobar. Vratio se kući na nagovor prijatelja i obitelji koja mu je jako nedostajala tijekom boravka u Americi.

Ako je suditi po genima, Halit je svoju muzikalnost i ljubav prema glumi naslijedio od oca Saita Mehmeta Alija, vrhunskog tekstopisca i glazbenika koji je izdao desetak albuma i napisao preko četrdeset pjesama za druge turske glazbenike. A i Halitov trogodišnji sin kojeg ima s Berguzar Korel (dobio je ime Ali, po Halitovom ocu) voli glazbu. Kako kaže sama Berguzar, mali Ali obožava slušati jazz, ali i Michaela Jacksona, Lennyja Kravitza i tursku senzaciju Imany.

Halit ima status idola u rodnoj Turskoj, prvenstveno zbog serije 'Sulejman Veličanstveni' - obični ljudi na ulici ga pozdravljaju uzvikujući mu: 'Živio kralj!', aludirajući na njegovu ulogu najomiljenijeg sultana. Iako je serija u početku izazvala brojne kritike zbog 'pogrešnog prikazivanja' tog povijesnog lika, s vremenom je postala najgledaniji program u povijesti turske televizije. I dok mi čekamo jesen i premijeru serije 'Sulejman Veličanstveni' na RTL Televiziji, u Turskoj će sredinom rujna započeti snimanje treće sezone povijesno-romantične sage o sultanu i njegovom veličanstvenom svijetu.