Računi i dalje stižu

Glumica u problemima: Obiteljski biznis Semente Rajhard je doživio propast

09.11.2020 u 11:41

Bionic
Reading

Poznata glumica i pjevačica te majka sedmomjesečne curice Stel poput brojnih poduzetnika osjetila je ekonomske posljedice pandemije koronavirusom na svojoj koži. Sementa Rajhard radi u obiteljskom lunaparku za koji se požalila da ove godine nije odradio ni jedan event

Biti poduzetnik nije lako niti kada je situacija idealna, a osobito danas kada se brojni poduzetnici nose s izazovima koje je pred njih postavila pandemija korona virusa. Glumica i pjevačica se potužila kako nisu dobili nikakve poticaje ili financijsku pomoć jer, veli, za njih ne postoji odgovarajuća mjera.

'Od rada naše obiteljske firme živi obitelj od pet članova, te radnik koji je kao član obitelji. Računi i dalje stižu, razna potraživanja... Htjeli smo raditi naš posao od kojeg živimo, prema propisima, ali manifestacije su otkazane i to je kraj, a i krah naše firme. (Vozila, hrana, računi = život)... Zamisli, niti jedna mjera/potpora nije za nas... Kako? Jer smo firma, sezonci koji zapošljavaju, logično, u sezoni! Zaposlenike imamo od drugog do desetog mjeseca. Znači, otkaz smo dali u ožujku, jer je bio lockdown, zatim smo radnika opet zaposlili u lipnju i opet Covid-19 i otkaz u srpnju - niti jedna mjera, a 90 posto manje prihoda', požalila se na svom Instagram profilu Sementa Rajhard.

View this post on Instagram

Dolazi Prosinac.....ali evo i nekih ružnih i tužnih detalja. Ovo sam napisala dragom kolegi Janu Kerekešu koji je otkazao svoje predstave,  na žalost;( Evo kako stvari stoje: Naš Lunapark Rajhard eventi ove godine nije odradio niti jednu manifestaciju, pad financija za 90 %, Svega 2 tjedna "rada" u Donjoj Stubici ❤🙏, (pod tim mislim upaljena svjetla i par vozača na dan). Užas. Od rada obiteljske firme živi Obitelj od 5 članova/ radnik koji je kao član obitelji. Računi i dalje stižu , razna potraživanja , hrana i preživljavanje zapravo...da ne nabrajam. Prihvatili smo to jer smo se bojali, jer smo brinuli za obitelj, bebicu, za posjetitelje...kad se napokon smanjio broj, htjeli smo raditi naš posao od kojeg živimo, po propisima, ali manifestacije su otkazane i tome je kraj a i krah naše firme. (Vozila, hrana, računi, = ŽIVOT) Zamisli, niti jedna mjera/potpora  nije za nas !!!!!???? Kako???? Jer smo FIRMA , sezonci koji zapošljavaju....LOGIČNO, u sezoni!!! Zaposlenike  imamo od 2mj. Do 10mj. Znači, otkaz smo dali u 3.mj.,  jer je bio Lockdown, zatim smo radnika opet zaposlili u 6mj i opet COVID-19 i otkaz u 7.mj.- NITI JEDNA MJERA A 90% MANJE PRIHODA.(i više) Užasno je sve ovo a pogotovo nepravda.... Jer nekom smrke nekom svane- uvijek bilo i biti će. SVE je nešto ostalo šljakalo....mi smo doma i čekamo...čekamo sezonu 2020. ....tko zna što i kako. Razumijem te i nadam se ljepšim danima. Drž te se SVI 🙏 ...i da mi je dolinom smrti poći, zla se ja ne bojim, jer On je samnom. Dolazi Prosinac 🙏❤

A post shared by Sementa Rajhard 🌠🌟💫💙😇 (@sementa_rajhard) on

U nastavku je napisala kako su doma i čekaju novu sezonu i da se nada se ljepšim danima. 'I da mi je dolinom smrti poći, zla se ja ne bojim, jer On je samnom. Dolazi Prosinac', poručila je tužna i razočarana Sementa na kraju svoje objave.