POVIJESNA EPIZODA

‘Glee’ prikazuje tinejdžerski gay seks i izaziva kontroverze

11.11.2011 u 08:03

Bionic
Reading

Peta epizoda treće sezone serije ‘Glee’ ulazi u povijest kao prvo prikazivanje gubljenja nevinosti gay para u povijesti mainstream televizije

Epizoda nosi naziv 'The First Time', a bavi se upravo gubitkom nevinosti glavnih likova, homoseksualaca Kurta Chris Colfer) i Blainea Darren Criss), zajedno s heteroseksualnim parom Rachel Lea Michele) i Finnom Corey Monteith).

'Svi vide kako heteroseksualni parovi gube nevinost, ali je li itko dao jednaku težinu gay i hetero pričama? To se činilo kao uzbudljiv izbor i nova stvar', objašnjava kreator tinejdžerske hit-serije Ryan Murphy, koji je ovom odlukom ušao u povijest mainstream TV-a.

Naravno, konzervativna američka udruga roditelja osudila je epizodu, objasnivši da nije problem u spolu para, već u tome što serija 'slavi seks između djece'. Murphy brani svoju odluku, tvrdeći da je u godini ispunjenoj tinejdžerskim nasiljem i samoubojstvima ovo jedna vrlo pozitivna poruka:

'Mislim da smo mnogim mladim gay ljudima koji su zbunjeni i posramljeni poručili da mogu naći ljubav i da su vrijedni ljubavi.'