instrumentalne skladbe

Gitarist i producent Vedran Baotić predstavlja svoj prvi autorski album

06.09.2021 u 12:01

Bionic
Reading

Svestrani gitarist i producent predstavlja svoj prvi autorski uradak pod nazivom 'Stringville'. Dugogodišnji član grupe Buđenje i aktivni studijski glazbenik, Vedran Baotić na 'Stringvilleu' donosi 10 instrumentalnih skladbi koje odaju njegove rock, blues i country utjecaje i korijene

Osim što je odsvirao gitare i bas, Baotić je na albumu okupio i pravu 'all stars' glazbenu postavu: bubnjar Marko Duvnjak (Buđenje), basist Mario Rašić (Majke), klavijaturisti Berislav Blažević (Parni Valjak), Ivan Popeskić i Trpimir Jerković te talijanski saksofonist Manuel Trabucco i američki pedal steel gitarist Tommy Detamore dali su svoj značajan doprinos, stoji u priopćenju.

Uz fascinaciju Nashvilleom i glazbenom tradicijom američkog Juga, album je inspirirala jedinstvena gitara, replika Gibsona iz 1957. koju je izradio majstor graditelj Krešo Matijević Cats: 'Uzevši je u ruke, opet sam osjetio onaj zanos koji pamtim još od svojih prvih susreta s gitarom u osnovnoj školi. Prvih dana nisam se odvajao od nje i tad su se spontano počele pojavljivati glazbene ideje. U konačnici ih se skupilo dovoljno da sam shvatio da konačno imam priliku ispuniti si želju iz dječačkih dana i snimiti instrumentalni autorski album', objašnjava Baotić, koji je svoje prve glazbene korake započeo u srednjoškolskom bendu s Dinom Jelusićem.

Kao 22-godišnjak, odlazi na turneju s Parnim Valjkom gdje na nekoliko koncerata mijenja Husa i upoznaje glazbenike s kojima je i danas u prijateljskim odnosima. Posljednjih deset godina član je Buđenja s kojima upravo završava novi album. Dobitnik je nagrade Porin te sudionik na brojnim snimkama domaćih glazbenih zvijezda kao studijski gitarist.