SERIJA 'KVAKA 22'

George Clooney se vraća na male ekrane kao pilot američkog bombardera

17.11.2017 u 13:06

Bionic
Reading

Obožavatelji Georgea Clooneya, koje je nedavno rastužio izjavom da mu gluma više nije na listi prioriteta, mogu odahnuti. Paramount Television snimat će televizijsku adaptaciju romana Josepha Hellera 'Kvaka 22', a u seriji od šest epizoda Clooney će se prihvatiti glume i režije

Radnja romana 'Kvaka 22' odvija se u Italiji tijekom Drugog svjetskog rata, a u njoj se Heller bavi paradoksom odbijanja zahtjeva pilota američkih bombardera koji su pokušavali izbjeći odlazak u misiju zbog psihičkih problema.

Naime, sama želja za izbjegavanje opasnih misija vrlo je racionalna pa bi pilot koji bi tražio psihološku pomoć bio proglašen sposobnim za let. S druge strane, pilot koji se nije odupirao letu nije se baš činio razumnim i kao takav nije morao letjeti, ali kako bi iskoristio tu mogućnost, morao je tražiti zahtjev što ga je učinilo razumnim.

Paramount je 1970. napravio filmsku adaptaciju romana, a u filmu kojega je režirao Mike Nichols glumili su Alan Arkin, Martin Balsam, Richard Benjamin i Bob Newhart. Tri godine kasnije Paramount Television producirao je za ABC polusatnu pilot epizodu, ali serija nije zaživjela.

George Clooney će u seriji igrati pukovnika Cathcarta, kojega je u filmskoj adaptaciji glumio Martin Balsam (Psiho, Doručak kod Tiffanyja), a s Grantom Heslovom, svojim partnerom u producentskoj kući Smokehouse Pictures, pojavit će se i u ulozi redatelja i izvršnog producenta.

Produkciju serije uz Paramount Television potpisuje i Anonymous Content, a televizijska mreža na kojoj će biti emitirana još nije poznata. Scenarij za televizijsku seriju napisali su Luke Davies (Lion) i David Michod (War Machine).

  • +13
George Clooney Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia