ODAVNO SU ODRASLI

Gdje su danas dječje zvijezde koje su glumile u najdražim nam božićnim filmovima?

30.12.2021 u 06:29

Bionic
Reading

Blagdani su uistinu najljepše doba godine - osim što u tom periodu dobijemo pokoji kilogram viška zbog svega što se nađe na blagdanskom stolu, a pod borom nađemo i poneki poklon, ono čega se ne možemo zasititi božićni su filmovi iako se prikazuju svake godine

Iako smo ih pogledali na desetke puta, i dalje se ne možemo zasititi nekih božićnih filmova, osobito onih koji su obilježili odrastanje generacija 90-ih i 2000-ih. Zašto je to tako, ne možemo vam reći sa sigurnošću, no u doba pandemije koronavirusa takvi filmovi bude nostalgiju i vraćaju u neka stara, možda i bolja vremena.

A upravo ti filmovi od nekih su klinaca napravili holivudske zvijezde, no tek rijetki nisu 'pregorjeli' zbog slave i novca. Zbog toga smo se bacili u potragu i otkrili gdje su danas i što rade neki od njih.

  • +14
Film 'Sam u kući' Izvor: Profimedia / Autor: 20TH CENTURY FOX - Album / Album / Profimedia

Macaulay Culkin - 'Sam u kući' (1990.)

Kada je dobio nezaboravnu ulogu Kevina McCallistera u filmu 'Sam u kući', Macaulay Culkin imao je tek deset godina, no osvojio je svijet na prvu. Nakon toga krenuli su se nizati filmovi - 'Sam u kući 2', 'Richie Rich', 'Moja djevojka' - no slava mu je donijela mnogobrojne probleme i ovisnost.

Nakon godina izbivanja vratio se na male ekrane u 10. sezoni serije 'American Horror Story'. U travnju 2021. s partnericom Brendom Song dobio je kćerkicu koju je nazvao Dakota, po svojoj pokojnoj sestri.

Kieran Culkin - 'Sam u kući' (1990.) i 'Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku' (1992.)

Sporednu ulogu, onu dječaka Fullera, jednog od rođaka Kevina McCallistera, u oba nastavka hit filma 'Sam u kući' dobio je njegov mlađi brat Kieran Culkin. On sam u to vrijeme nije bio ni najmanje svjestan da mu je brat tolika zvijezda.

Za razliku od starijeg brata, Kieran se puno bolje snašao sa svime što donosi slava. Bio je nominiran i za nagradu Critic's Choice za najboljeg sporednog glumca, zahvaljujući HBO-ovoj seriji 'Nasljeđe', a osim te nominacije, može se pohvaliti i onom za Zlatni globus.

U braku je od 2013. s Jazz Charton i imaju dvoje djece - kćer Kinsey i sina Wildera Wolfa.

Thomas Brodie-Sangster - 'Zapravo ljubav' (2003.)

Iako je u hit filmu iz 2003. 'Zapravo ljubav' Thomas Brodie-Sangster imao tek manju ulogu, ona je bila itekako zapamćena. Trenuci poput onih u kojima svira bubnjeve mnogima su se urezali u pamćenje.

A za razliku od drugih dječjih zvijezda, Thomas se jako malo fizički promijenio od filma 'Zapravo ljubav', nakon kojeg su mu se otvorila vrata Hollywooda. S Emmom Thompson ponovno je glumio u 'Nanny McPhee - Čudesna dadilja', bio je Paul McCartney u 'John Lennon: Dečko koji ne obećava', kao i Jojen Reed u 'Igri prijestolja'.

Zadnje u čemu smo ga imali prilike gledati, a zahvaljujući čemu se vratio u centar pozornosti, uloga je šahovskog prvaka Bennyja Wattsa u Netflixovoj hit seriji 'Damin gambit'.

Taylor Momsen - 'Kako je Grinch ukrao Božić' (2000.)

Kada je dobila ulogu u filmu 'Kako je Grinch ukrao Božić', Taylor Momsen imala je samo sedam godina, no o njezinoj transformaciji u Cindy Lou i danas se govori. I sama je godinama kasnije priznala da ju je ta uloga itekako obilježila.

Nakon toga pojavila se u filmovima 'Spy Kids 2', 'Ivica i Marica' i 'Bili smo vojnici', a onda je stigla 2007., kada je dobila ulogu Jenny Humphrey u hit seriji 'Tračerica'. S ekipom je provela četiri sezone, nakon čega je napustila seriju kako bi se posvetila glazbenoj karijeri kao pjevačica rock benda The Pretty Reckless.

Johnny Galecki - 'Najluđi Božić' (1989.)

Iako ga danas poistovjećujemo s ulogom Leonarda Hofstadtera u hit seriji 'Teorija velikog praska', ali i onima u filmovima poput 'Rings', 'Putovanje jednog psa' i 'The Cleanse', Johnnyja Galeckog mnogi se još uvijek sjećaju kao 14-godišnjaka koji je glumio u jednoj od najboljih božićnih komedija.

Naravno, riječ je o filmu 'Najluđi Božić' iz 1989., u kojem je, uz Chevyja Chasea i Beverly D'Angelo, glumio Rustyja Griswolda.

Galecki iza sebe ima vezu s kolegicom iz serije 'Teorija velikog praska', Kaley Cuoco, s kojom je bio romantično povezan i u seriji i u stvarnom životu od 2007. do 2009., a s Alainom Meyer dobio je 2019. sina Averyja.

Drew Barrymore - 'Babes in Toyland' (1986.)

Gledali smo je u 'E.T'-ju, ali i u remakeu filma iz 1961. 'Babes in Toyland'. Drew Barrymore dobila je ulogu Lise Piper kao 11-godišnjakinja, a radnja prati djevojčicu koja se budi u Zemlji igračaka i mora se boriti protiv zlikovca, no pritom postoji kvaka - mora prestati misliti da je prestara za igračke.

Uz mnogobrojne uspone i padove, Drew Barrymore i dalje je jedna od vodećih holivudskih glumica koja s bivšim suprugom Willom Kopelmanom ima dvije kćeri - Olive i Frankie.

Mara Wilson - 'Čudo u 34. ulici' (1994.)

I šećer na kraju. Mnogi se još sjećaju neodoljive djevojčice Susan Walker, odlučne u namjeri da dokaže da je muškarac, koji se predstavlja kao Djed Božićnjak, uistinu taj. Riječ je naravno o filmu 'Čudo u 34. ulici', a osim u njemu, Mara Wilson glumila je u filmovima 'Tatica u suknji' i 'Matilda'.

Iako je filmska karijera u njezinu slučaju bila obećavajuća, odbacila je glumu da bi se fokusirala na pisanje.

MODEL ZA JEDNU NOĆ

Gucci priredio modni spektakl u Hollywoodu, a svu pozornost na reviji ukrao je Kevin iz 'Sam u kući'

Pogledaj galeriju