NJEZINA ODLUKA

Gdje je nestala Ana Maslać? Plenkovićeva supruga u javnosti nije bila od 2019.

18.04.2024 u 14:01

Bionic
Reading

I dok su u izbornoj noći gotovo sve supruge i životne partnerice hrvatskih političara bile uz njih u stožerima pojedinih stranaka, jedno je lice izostalo. Ana Maslać Plenković još je jednom vješto izbjegla medijsku pažnju

Iako se uistinu rijetko pojavljuje u javnosti, sinoćnji rezultati izbora bili su i više nego valjan razlog da uz Tomislava Tomaševića stoji njegova supruga Iva Mertić Tomašević. Poput nje, tu je bila i glumica Kristina Krepela, kao potpora dečku Marinu Miletiću, ali i supruga Peđe Grbina, Altana Ati Hodžić. Nisu one zapravo jedine koje su sinoć bile uz svoje životne partnere u noći koja je mnogima bila jedna od najvažnijih.

No, jedno je lice izostalo i to je na kraju privuklo golemu pažnju. Dok je Andrej Plenković sinoć slavio izbornu pobjedu, hodajući prema pozornici u stožeru HDZ-a uz taktove pjesme 'Eye of the Tiger', uz njega nije bila njegova supruga i majka njegovo troje djece Ana Maslać Plenković.

Ana Maslać Plenković Izvor: Pixsell / Autor: Lana Slivar Dominic/PIXSELL

Iako je ona odavno odabrala anonimnost i život daleko od svjetala reflektora, jučer se njezino pojavljivanje itekako očekivalo, no isto se nije dogodilo. Istina je da se na prste ruku mogu nabrajati njezini izlasci sa suprugom pred kamere, no nije da toga nije bilo.

uvijek modno skladni

Najveća podrška: Samozatajna supruga Tomislava Tomaševića je uz svog dragog u stožeru Možemo!

Pogledaj galeriju

Jedno od rijetkih obiteljskih pojavljivanja dogodilo se 2017., kada su Ana i Andrej imali tek dvoje djece. Tada su zajedno otputovali u Vatikan na audijenciju kod pape Franje.

Posljednji put da je Ana Maslać Plenković bila suprugova pratnja na nekom važnom događaju, bilo je 2019. kada je u zagrebačkoj zračnoj luci dočekala kineskog premijera Li Keqianga i njegovu suprugu Cheng Hong, koji su stigli u službeni posjet Hrvatskoj.

Ana i devet godina stariji Andrej Plenković vjenčali su se u listopadu 2014. godine, a već dva mjeseca kasnije dobili su prvo dijete, sina Marija, koji je ime dobio po svom djedu, Plenkovićevom ocu.

nikamo jedno bez drugoga

Ne skida osmijeh s lica: Kristina Krepela uz svog je dragog u iščekivanju izbornih rezultata

Pogledaj galeriju

2017. rodila se Mila, koja je pak dobila ime po Aninoj majci, da bi u ožujku 2022. dobili i treće dijete, sina Ivana, koji je nazvan po Aninu bratu i Andrejevu stricu.

O gospođi Plenković zna se jako malo. Od informacija poznato je da je pravnica i da je rođena u Dubrovniku, kao i da je supruga upoznala u Saboru gdje je radila kao šefica Službe za pravne poslove i ljudske potencijale. Inače, još je 2016., za vrijeme prijevremenih parlamentarnih izbora odlučila da se tijekom kampanje HDZ-a nema namjere pojavljivati u javnosti, a tu je odluku, čini se, zadržala do danas.