glazbena diva

Gabi Novak se oporavlja u domu za rehabilitaciju: 'Sve je dobro'

21.02.2024 u 09:41

Bionic
Reading

87-godišnja Gabi Novak pretrpjela je težu ozljedu leđa zbog koje je završila u domu za rehabilitaciju, no zadržala je vedar duh

Bliži nam se Dora, a ove godine na ovom srcu dragom izboru za pjesmu Eurovizije natjecat će se i Lu Dedić. Mladu glazbenicu velikog prezimena, kao i uvijek, bodrit će baka, no ovaj put preko televizije iz jednog zagrebačkog doma za rehabilitaciju.

Kako doznaje 24sata, Gabi Novak oporavlja se od ozljede kralježnice.

'Stigla sam prije dva tjedna. Morat ću se držati nekih pravila i odmarati. Tu ostajem još mjesec-dva. Lijepo se brinu za mene, dolazi mi obitelj, muzičari... Sve je dobro', rekla je naša poznata glazbenica vedrog duha.

Iako mnogi na takve ustanove gledaju s nekim prijezirom, Gabi objašnjava kako joj je u domu divno. Zadovoljna je što u domu ima skrb pa se može i odmoriti.

  • +2
Gabi Novak Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Nakon oporavka plan glazbene dive je 'pobjeći' na Hvar, a svake godine rado posjećuje i Šibenik, rodni grad njezinog pokojnog supruga i velikana hrvatske glazbe Arsena Dedića.

'Sad ću se posvetiti konačno sebi, imam dosta tešku ozljedu i nema potrebe da se forsiram', rekla je Gabi otkrivši kako napušta svijet glazbe u 88. godini života. Nakon 65 godina pjevanja i velikih evergreena kao što su 'Kuća za ptice', 'Vino i gitare', 'On me voli na svoj način' te brojni drugi, Gabi zaključuje kako je iza nje 'jedna lijepa, mirna i umjerena karijera'.