kultna techno institucija

Fuse prvi objavio ubitačnu postavu za No Sleep Novi Sad na Exitu!

23.03.2017 u 11:27

Bionic
Reading

Nakon što su prošlog tjedna svoj dolazak na EXIT potvrdili neki od vodećih underground klubova Europe, kultna techno institucija Fuse iz Brisela, prva objavljuje svoju ubitačnu postavu za petak, 7. srpnja!

Nakon toliko vremena i brojnih zahtjeva ljubitelja istinskog techno zvuka, na tvrđavu konačno stiže - Function! Njujorški mag iz kultne grupe Sandwell District odlučio se odazvati na zajednički poziv internacionalno sve popularnije pozornice Exita i čuvenog europskog kluba s gotovo četvrt stoljeća besprijekorne techno povijesti. Nakon pravog požara na društvenim mrežama nakon neslužbene informacije o njegovom dolasku, sada je i službeno! Nezaustavljivi britanski DJ i producent Dax J definitivno dolazi druge noći Exita u okviru Fuse noći, i to u terminu u kojem je nesumnjivo najbolji – 'closing set'! Nimalo lak zadatak za opravdati besprijekoran ugled briselskog kluba imat će dva njegova najistaknutija rezidenta, trenutno najhvaljenija belgijska DJ zvijezda Charlotte de Witte i prava legenda europske klupske scene Pierre. Boje #NSNS pozornice branit će u tandemu bosanskohercegovački producent zavidne međunarodne karijere Forest People i vođa novosadske Public P ekipe Klaus.

Function Boiler Room Berlin 2016

Glavni gosti briselskog kluba podjednako su i Function, apsolutna legenda i superteškaš techno scene, i Dax J, britanska zvijezda koja u posljednjih par godina nezadrživo grabi prema samom vrhu. Jedan od pravih underground heroja, Function je na svjetskoj sceni već preko dva puna desetljeća. Dave Sumner, kako je puno ime Njujorčaninu, suosnivač je izuzetno utjecajnog kolektiva Sandwell District, ali i vlasnik izdavačke kuće Infrastructure. Poslije niza uspješnih izdanja, odlično ocjenjeni album 'Incubation' objavio je 2013. godine za prestižni Ostgut Ton čime je i službeno postao dio Berghain obitelji uz imena poput Klocka i Dettmanna. Iako ga mnogi s nestrpljenjem čekaju njegov debi na tvrđavi, zanimljivo je da se Dax J zapravo vraća na EXIT! Nakon što se prijavio na tradicionalni "Play at EXIT" natječaj još davne 2009. godine, upravo njegov mix je izabran među stotinama drugih nakon čega je nastupao na tadašnjoj myEXIT pozornici! Skoro desetljeće kasnije, iza sebe ima status jednog od najboljih svjetskih DJ-a na posljednjoj Resident Advisor anketi te nominacije za najbolju zvijezdu u usponu magazina Mixmag, Groove i DJ Mag. Uz završne setove u najboljim svjetskim klubovima kao što su Fuse, Printworks, Grelle Forelle, Bassiani, Spazio 900 i drugi, posebno se pamti njegov 10-osatni maraton u Berghainu. Ipak, njegov nastup koji se neprestano vrti po društvenim mrežama već mjesecima, završni je set u finalu ovogodišnjeg Awakenings serijala na Amsterdam Dance Eventu, u prepunoj hali Gashouder!

Dax J closing set at Awakenings ADE 2016

Na mnogim događajima bi zasluženo imali status zvijezda večeri, ali kada nastupaju ispred institucije kao što je briselski Fuse, rezidenti Charlotte de Witte i Pierre imaju posebnu odgovornost. Izvanserijski glazbeni talent 24-godišnje techno junakinje iz Brisela u svom Mixmag CD-u vrti Ben Klock, izdaje Tiga, a njoj aplaudiraju tisuće na pozornicama festivala kao što su Awakenings, I Love Techno, Tomorrowland, Dour i drugi. Danas je rezident kluba Fuse uz svoje KNTXT večeri na kojima je već ugostila imena kao što su Stephan Bodzin, Jonas Kopp, Slam, Paula Tempe i njena jednako popularna zemljakinja Amelie Lens.  Ako se u njoj ogleda budućnost kluba, on je njegovo nasljeđe i temelj. Pierre je rezident Fusea još od prvog dana uz iskustvo koje sadrži neke od najnevjerojatnijih priča i glazbenu riznicu koja može parirati i najzagriženijim selektorima. Dolazi iz ere kada je produkcija bila nebitna spram fundamentalne vještine spajanja glazbe u jedinstveno i neponovljivo iskustvo. Njegove žurke u klubu Fuse danas se zovu kao i etiketa Lessizmore koju je pokrenuo prije 12 godina, a uz to što je glavni booker kluba, danas uspješno vodi i novu Fuse izdavačku kuću.

Fuse - techno non-stop već četvrt stoljeća!

Nakon što smo u petak prošle godine doživjeli povijest uživo uz berlinski Tresor, ove godine dočekujemo još jedan monolit svjetske techno kulture, klub koji bez prestanka radi skoro dva i pol desetljeća - Fuse iz Brisela! Tamo su sredinom 90-ih vrtili Carl Cox, Laurent Garnier, Sven Väth i Richie Hawtin, a danas ga pohode nove zvijezde kao što su Psyk, Antigone, Francois X ili Bjarki. Iz iste kuhinje nastao je i čuveni 'I Love Techno' festival te dobro poznati mix CD-ovi s prepoznatljivim Fuse znakom, koji i danas stoji na pločama njihove izdavačke kuće.

No Sleep Novi Sad pres. Club-Partners at EXIT 2017

Famozna No Sleep Novi Sad pozornica i ove godine će svake noći na EXIT festivalu publiku uvoditi u drugi svjetski klub! Nakon što su prošlih godina #NSNS pohodili vodeći klubovi Tresor, Nitsa, Concrete Grelle Forelle, Drugstore i 20/44, ove godine, od 6. do 9. srpnja, na popisu smo za Sub Club iz Glasgowa, Fuse iz Brisela, londonski klupski tandem Avant Garde i Corsica Studios, dok se pariški Concrete vraća na EXIT! Lista izvođača ostalih klubova bit će uskoro poznata, a nakon Beograda, Barcelone i Beča, ove godine nas očekuju novi No Sleep događaji u vodećim europskim klubovima, ali i morsko izdanje No Sleep pozornice na Sea Dance festivalu!