24. MEĐUNARODNI ULIČNI FESTIVAL

[FOTO/VIDEO] Koncertom Stjepana Jimmyja Stanića službeno otvoren ovogodišnji Cest is d'best

  • Autor: V.I.
  • Zadnja izmjena 20.08.2020 00:15
  • Objavljeno 20.08.2020 u 00:15
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić/PIXSELL

Nastupom legendarnog Stjepana Jimmyja Stanića u Glazbenom paviljonu parka Zrinjevac u srijedu navečer službeno je počeo ovogodišnji festival Cest is d'best

Međunarodni, multimedijalni ulični festival, kojega su prije 24 godine pokrenuli Kraljevi ulice, njeguje zagrebački identitet i na zagrebačke ulice dovodi ulične umjetnik iz cijelog svijeta.

Festival koji svake godine oživljava gradske trgove i ulice, vraćajući im šarm i optimizam, ranije tijekom dana otvorila je tradicionalna utrka čistača na trokolicama, koja se na Trgu bana Jelačića održava već više od deset godina.

Pobjednik ovogodišnje utrke bio je Gašpar Karamatić, koji je s trona šampiona nakon deset godina uspio 'skinuti' Vanju Lojnu.

Na Europskom trgu upriličena je i festivalska povorka na kojoj se predstavila ovogodišnja zemlja partner Cest is d'Besta – Indija.

Festival će trajati pet dana - do ponoći 23. kolovoza, i u svom 24. izdanju posjetiteljima ponuditi više stotina sati programa brojnih glazbenih, scenskih i likovnih umjetnika.

  • +8
  • +5

Koncertom Stjepana Jimmyja Stanića počeo ovogodišnji Cest is d'best

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić/PIXSELL