NOVI PJEVAČ

[FOTO] Daleka obala s Jakšom Kriletićem Jordesom snimila novi spot

18.08.2020 u 22:22

Bionic
Reading

Pod redateljskom palicom Mikija Noplinga, splitski sastav Daleka obala snimio je u Spaladium Areni novi glazbeni spot, prvi otkako je na mjesto pjevača stigao poznati saksofonist Jakša Kriletić Jordes

Jedan od najuspješnijih bendova u povijesti domaće glazbene scene brojne obožavatelje je obradovao u studenom prošle godine viješću o ponovnom okupljanju.

Krajem srpnja Daleka obala je otkrila ime novog pjevača, etabliranog saksofoniste Jakše Kriletića Jordesa koji na našoj glazbenoj sceni djeluje već dugi niz godina.

Osim po brojnim suradnjama, između ostalih i s Darkom Rundekom, Nenom Belanom, Pips Chips & Videoclipsom, Naturalnom mistikom i Jinxima, Jordes je poznat i na klupskoj sceni pa gotovo da nema kutka u našoj zemlji u kojega sa svojim saksofonom nije navratio.

Krilatić je u više navrata glazbeno surađivao s basistom Daleke obale Borisom Hrepićem Hrepom, pa kad je bend počeo snimati nove pjesme, Hrepa ga je nazvao da u neke uleti sa saksofonom.

'On kao on, prepun energije, uletio je i sa saksofonom i s mikrofonom. Iskreno, nisam znao da ima toliki pjevački potencijal. Nije tipični pjevač, ima to nešto uličarsko, pankerski korčulansko u interpretaciji i odlično se uklopio u naše pjesme', rekao je tportalu Boris Hrepić Hrepa o novom pjevaču koji je na mjesto pjevača stigao uz blagoslov bivšeg frontmena Marijana Bana.

  • +11
Snimanje novog spota Daleke obale Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / CROPIX