veliko priznanje

Forbes preporučuje četiri otoka za savršen odmor u Europi, među njima i jedan hrvatski

08.02.2024 u 18:20

Bionic
Reading

Hrvatska je puna prekrasnih otoka čija popularnost ljeti puni apartmanske i hotelske smještaje, no jedan se otok ipak izdvojio od ostalih. Turistima diljem svijeta ovaj je otok na 'bucket listi', a sada ga je ponovno nahvalio i poznati američki časopis

Prestižni američki časopis 'Forbes' preporuča otoke za putovanja, a svojom ljepotom Amerikance je osvojio i jedan naš otok! Hvar se našao na samom vrhu popisa, a silne pohvale sigurno će bar nekolicinu navesti da se konačno odluče doći posjetiti naš otok.

Među četiri preporučena otoka nalaze se: Vanjski Hebridi (arhipelag zapadno od Škotske), Vulkanski Stromboli (za aktivan odmor u Italiji), Heimaey (otok kod južne obale Islanda), te naš - Hvar!

'Elegantni otok Hvar na hrvatskom Jadranu bio je deveti na dodjeli nagrada CNTraveler Readers’ Choice 2023. za najbolji europski otok, a jasno je i zašto. Hvar je najbolja opcija za one koji žele pronaći ponešto od svega – tu su odlični restorani i noćni život idealan za glamurozne posjetitelje s jahti, toplice i wellness centri za one željne opuštanja, a oni introvertiraniji mogu istraživati rustikalne vinograde i polja lavande na malenom otoku', stoji u tekstu američkog časopisa.

Također, svojim su čitateljima otkrili da se do Hvara može doći katamaranom ili trajetkom iz Splita, Dubrovnika i drugih gradova na obali.

Kao najbolje vrijeme za posjet naveli su razdoblje između svibnja i lipnja ili rujna i listopada jer je tada, kako kažu, vrijeme toplo i sunčano, a na otoku vlada manja gužva nego na vrhuncu ljetne sezone u srpnju i kolovozu.