NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO

Foo Fightersi snimili novi album u neobičnim okolnostima; tvrde da su imali iskustva s pojavom duhova

23.03.2020 u 14:52

Bionic
Reading

Legendarni američki bend Foo Fighters nedavno su počeli pripremati novi album, koji su, kako je najavio frontmen Dave Grohl snimili u studiju jedne vile u Kaliforniji, a ne u podrumu njegove kuće, kako je do sada bio običaj

Za razliku od svojih dosadašnjih albuma koji su snimali u podrumu kuće Davea Grohla, frontmena svjetski poznatog rock benda, Foo Fightersi su najnoviji, deseti album uz neobjašnjive i vrlo čudne okolnosti snimili u jednoj kalifornijskoj vili. Kuća iz 1940. godine bila njihovo odredište, a sve zbog dobrgo zvuka koji bi napravio još veći spektakl od novog albuma koji publika s nestrpljenjem očekuje.

No, snimanje nije proteklo glatko. Legendarna ekipa susrela se s pojavom duhova u staroj kući, te sada o tome ne smiju previše otkrivati.

‘Znate, vlasnik nekretnine pokušava već dugo prodati tu vilu pa zbog ugovora koji smo potpisali ne smijemo ništa otkrivati o povijesti obitelji koja je nekoć boravila u njoj’, rekli su iz benda.

u žestokom ritmu

Pogledajte atmosferu s koncerta legendarnih Foo Fightersa u pulskoj Areni

Pogledaj galeriju

Osvajači ovogodišnjeg Grammyja za najbolji rock album ‘One by One’ otkrili su međutim s kakvim su se sve okolnostima susreli u nekretnini u kojoj su snimali posljednje pjesme.

‘Nije dugo trebalo da se krenu događati čudne stvari. Naši instrumenti, gitare gasili bi se sami. Mikrofoni bi se sami uključivali ili isključivali. Na našim listama znale bi se pojaviti pjesme koje mi nismo stavili tamo. Nismo čuli nikakve zvukove, ali sigurni smo da se nešto događalo i da je još netko bio tamo s nama’, ispričali su legendarni glazbenici te dodali:

‘Prvo smo mislili da smo sve umislili i da gubimo razum, ali onda smo sve odlučili snimiti kamerama koje smo postavili. O tome što smo zabilježili ne smijem govoriti zbog ugovora’, kazao je Grohl.