NA FOX Life KANALU

Finalna sezona omiljene medicinske drame

09.01.2023 u 14:34

Bionic
Reading

Priča dobrog doktora fokus je medicinske drame 'New Amsterdam' koja se počela emitirati 2018. godine, a sada ulazi u svoju petu i posljednju sezonu na FOX Life kanalu. Kako bismo proslavili veliko finale jedne od omiljenih medicinskih drama, otkrivamo nekoliko zanimljivosti o ekipi koja nam je iz tjedna u tjedan donosi nove i napete epizode

Kada nije u ulozi liječnika Maxa Goodwina, glavni glumac Ryan Eggold bavi se glazbom. Dio je benda 'Eleanor Avenue', a odlično svira i gitaru. Popisu talenata koji bi vas mogli iznenaditi možemo dodati i znanje španjolskog jezika. U nekoliko epizoda čuli smo Ryana kako tečno govori španjolski, koji je naučio dok je bio dijete.

Doktoricu Lauren Bloom u seriji pamtimo po njezinoj ovisnost o Adderallu, ali u stvarnome životu nema takvih problema – ovisna je jedino o umjetnosti, točnije plesu. Janet Montgomery, poznata po ulozi doktorice Bloom, pohađala je Stella Mann College of Performing Arts, gdje je stekla znanja i vještine potrebne jednoj profesionalnoj plesačici. Osim Janet, glumačka postava može se pohvaliti još jednom talentiranom plesačici. Lisa O'Hare je, osim glumačke, izgradila karijeru i kao profesionalna balerina.

Iako se Janet nije borila s ovisnošću, jedan od njezinih kolega iz serije jest. Tyler Labine u jednom je intervjuu otkrio kako mu je jedna od scena iz serije draža od ostalih, ona u kojoj je njegov lik procjenjivao profesionalnu sposobnost doktorice Lauren Bloom (Janet Montgomery). Labine je kazao kako se u stvarnom životu oporavljao od ovisnosti te da je spomenuti trenutak u seriji bio podsjetnik na ono što je i sam trebao učiniti u prošlosti: potražiti pomoć i pokazati drugima da ranjivost nije nešto čega bismo se trebali sramiti.

Jocko Sims poznato je lice baš po ulozi u bijeloj kuti, ali zahvaljujući još jednoj poznatoj seriji. Sims je, osim što je utjelovio lik doktora Floyda Reynolda, glumio i u medicinskoj drami 'Specijalizant' koja se također prikazuje na FOX Life kanalu. Također, jedan od naših omiljenih liječnika može se pohvaliti da ga na društvenoj mreži Twitter prati bivši američki predsjednik Barack Obama.

Finalnu sezonu 'New Amsterdama' gledamo na od 11. siječnja FOX Life kanalu, srijedom u 22 sata.