LORI LOUGHLIN

Felicity Huffman mogla bi se ipak izvući tek s uvjetnom kaznom, no zvijezdi 'Pune kuće' prijeti nevjerojatnih 40 godina zatvora

10.04.2019 u 10:15

Bionic
Reading

Glumica Lori Loughlin i njezin suprug, modni dizajner Mossimo Giannulli, mogli bi ostatak svog života provesti iza zatvorskih rešetki, a sve zbog velike želje da njihove kćeri upišu prestižni fakultet u Americi

Čak 40 godina zatvora i milijun dolara odštete prijeti američkoj glumici i zvijezdi serije 'Puna kuća', Lori Loughlin i njezinom suprugu, modnom dizajneru Mossimu Giannulliju, ukoliko sudac presudi da su krivi za davanje mita posrednicima kako bi njihove kćeri 'upale' na prestižni fakultet u Južnoj Kaliforniji.

Samo dan nakon što je 13 roditelja, među kojima i glumica Felicity Huffman, priznalo svoju krivnju, njih 19 odbilo je isto priznanje, a zbog svega im prijete i nove optužbe da su 'prali novac'.

  • +5
Lori Loughlin Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Za optužbe, koje uključuju i zavjeru, predviđena je kazna zatvora od maksimalno 20 godina, tri godine uvjetne kazne, kao i 250 tisuća dolara odštete, a isto je i za 'pranje novca', osim što je odšteta u tom slučaju 500 tisuća dolara ili čak i duplo više', stoji u objavi za medije javnog tužitelja države Maasachusetts.

Budući da se Felicity Huffman našla među roditeljima koji su odlučili odmah priznati krivnju, ona bi, nagađa se, trebala dobiti četiri do šest mjeseci zatvora i platiti kaznu od 15 tisuća dolara. Slično bi prošli i Lori Loughlin i Mossimo Giannulli, da su pristali na iste uvjete, no oni su odlučili 'igrati' drugačije.

Loughlin i njezin suprug bez previše razmišljanja, odlučili su platiti pola milijuna dolara kako bi njihove kćeri postale dio prestižnog fakulteta USC, iako nisu ni pristupile prijamnom ispitu, a za sve to postoje i dokazi, koji su sada u rukama tužitelja, budući da su sve dogovarali putem mailova.

Par je još 2016. godine poslao mail 'organizatoru svega', Williamu Ricku Singeru, u kojem su jasno dali do znanja da će napraviti sve što treba da se one upišu na fakultet. Budući da su u cijeli skandal bili upetljani i treneri na tim fakultetima, ne čudi da su se ubrzo pojavile fotografije na kojima je njihova starija kći, Isabella Giannulli, snimljena na ergometru, a sve kako bi se dokumentiralo i opravdalo njezino upisivanje na USC. Roditeljima je ubrzo poslan zahtjev da uplate 200 tisuća dolara kao donaciju fondaciji Key Worldwide. Isti proces ponovljen je i zbog njihove mlađe kćeri Olivije.