OPUŠTAJUĆ I ŠAŠAV

'Fatalni izgled' - ono kad imaš lice koje može ubiti

05.10.2022 u 11:55

Bionic
Reading

Ako vas je ikada zanimalo kako bi vam život izgledao da ste doslovno fatalno privlačni, 'Fatalni izgled' film je koji ne smijete propustiti

Što bi se dogodilo da se jednog sasvim običnog dana, dana na prvi pogled baš poput bilo kojeg drugog, slučajno probudite s licem koje - doslovno - može ubiti? Jedan mogući (i krajnje urnebesni) odgovor na ovo pomalo neobično, ali zanimljivo pitanje 2020. godine ponudio je mladi američki redatelj i scenarist Kellen Moore u svom prvom dugometražnom filmu, romantičnoj crnoj komediji Fatalni izgled (Looks That Kill).

Ljepota uistinu ima svoju cijenu... i ona uopće nije malena

Šesnaestogodišnji Max Richards (glumi ga Brandon Flynn, najpoznatiji po ulozi Justina Foleyja u tinejdžerskoj dramskoj seriji Trinaest razloga (13 Reasons Why) na papiru je mladić u najboljim godinama. Max, međutim, pati od stanovitog bizarnog sindroma - njegovo lice do te je mjere 'anđeosko' da ima smrtonosan učinak na druge.

Život s takvim licem svakakav je samo ne lagan, a možda i ponajviše od svega obilježen je upravo beskrajnom samoćom koju mu tek do određene mjere pomaže 'razbiti' jedini mu prijatelj Dan (Ki Hong Lee) koji ga neprestano potiče da pokuša pronaći curu uz pomoć dating aplikacije.

Nakon što mu prvi spoj pođe opasno po krivu Max se odluči okončati svoj agonični život, no trenutak prije nego što skoči s mosta zahvaljujući igri sudbine ugleda Alex (Julia Goldani Telles), djevojku koja ga uspije odgovoriti od njegova nepreporučljivog nauma te koju, ispostavit će se, u Maxovim očima krasi anđeosko lice koje može ubiti…

Opuštajuć i šašav u najboljem smislu, 'oboružan' originalnom premisom te simpatičnim protagonistima, Fatalni izgled film je koji je veoma teško ne voljeti, pa vam stoga jedino možemo preporučiti da požurite na streaming servis Pickbox NOW!