'T2 TRAINSPOTTING'

Ewan McGregor šarmirao u društvu filmske partnerice

23.01.2017 u 11:22

Bionic
Reading

Nakon točno 21 godinu, omiljeni junaci kultnog 'Trainspottinga' Dannyja Boylea vratili su se u akciju novim nastavkom, a sinoćnja premijera u Edinburghu okupila je staru ekipu predvođenu glumcima Ewanom McGregorom, Kelly Macdonald, Jonnyjem Leejem Millerom, Robertom Carlyleom te Ewenom Bremnerom

Jedna od najiščekivanijih filmskih premijera konačno se dogodila sinoć u Edinburghu, a riječ je naravno o onoj drugog nastavka 'Trainspottinga' u režiji Dannyja Boylea. Film snimljen po romanu Irvinea Welsha, koji je u dvadeset godina stekao kultni status, dobio je svoj nastavak pa ćemo napokon moći vidjeti kakva je to sudbina zadesila omiljene škotske junake Rentona, Spuda, Sick Boya i Begbieja.

  • +2
Premijera filma 'Trainspotting 2' u Edinbourghu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na škotskoj premijeri okupili su se u redatelja i autora Irvinea Welsha svi glavni glumci predvođeni ležernim McGregorom koji se pojavio u zagrljaju filmske partnerice Kelly Macdonald. I dok kritičari bruse pero, Welsh, po čijem je romanu 'Porno' iz 2002. snimljen drugi nastavak, rekao je što misli o filmu: 'Na neki način mislim da je nastavak bolji film. Oni su postali ikonični likovi, a ovaj film će taj status još više učvrstiti. Film daje osjećaj velikog epskog filma. Mislim da je izvanredno postignuće u isto vrijeme zadržati duh knjiga i napraviti moderan britanski film. Uvijek ćemo imati kritičare koji jauču kako ovo nije kao originalni 'Trainspotting' ili one koji misle da je previše kao originalni... Bit će to izvrstan film, izvrstan samostalni film koji istovremeno dobro funkcionira s prvim filmom i spaja ih u jedan svijet', poručio je Welsh.

Redatelj Danny Boyle prije osam godina poželio je snimiti nastavak 'Trainspottinga', a prvi koji je reagirao bio je glumac Robert Carlyle izjavivši tada kako bi snimao nastavak 'Trainspottinga' i besplatno ako treba.  Zahvaljujući entuzijazmu svih glumaca i redatelja, 'T2 Trainspotting' ugledao je svjetlo dana, a radi li se o dobrom filmu, publika može provjeriti od 16. veljače kada stiže u kina.