STIGLA NA SNIMANJE 'KRUNE'

Evo kako će izgledati Imelda Staunton u ulozi kraljice Elizabete kakvu svi poznamo

02.08.2021 u 21:15

Bionic
Reading

Ulogu najdugovječnijeg britanskog monarha, nakon Claire Foy u prve dvije sezone serije 'Kruna' i Olivije Colman u druge dvije sezone, od pete sezone preuzela je Imelda Staunton, koja je na setu Netflixove serije snimljena u ponedjeljak

Na snimanju pete sezone 'Krune' u škotskom Macduffu 65-godišnja Staunton je nosila dvodjelni zeleni komplet i šešir, no umjesto cipela s niskim potpeticama, uobičajenih za kraljicu Elizabetu, glumica je nosila čizme Hunter.

Osim udobnosti, razlog bi mogao biti i praktične prirode, jer je Staunton snimala na kraljevskom brodu, ali na trenutke je viđena i kako kopnom sigurno korača u bijelim štiklama.

Kako piše Daily Mail, kraljica je s princom Philipom u Macduff stigla 4. kolovoza 1961. godine, a kako peta sezona pokriva njenu vladavinu od 1990-ih do 2003. godine, čini se da je Imelda oživjela kraljevski posjet Belfastu 2003. godine.

  • +25
Imelda Staunton kao kraljica Elizabeta u 5. sezoni 'Krune' Izvor: Profimedia / Autor: Peter Jolly / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fotografije Imelde Staunton sa seta stižu samo nekoliko dana nakon objave prve fotografije glumice u liku kraljice Elizabete, koja je objavljena na službenom Instagram računu serije 'Kruna'.

Na toj fotografiji Statunton nosi svijetložutu haljinu s uzorkom i zlatnim gumbina, kao i ovratnikom svezanim u mašnu ispod biserne ogrlice.

Glumica je u siječnju gosotovala u BBC-jevoj radijskoj emisiji Woman's Hour i tom prigodom s voditeljicom Emmom Barnett razgovarala o 'dodatnom izazovu' koji nosi glumljenje suvremenije verzije krljice u petoj sezoni.

'Mislim da mi je dodatni izazov, kao da mi je još i on potreban, to što glumim kraljicu s kojom smo malo bolje upoznati. S Claire Foy je to bila gotovo povijest, a ja sad igram onakvu kraljicu za koju ljudi mogu reći 'ona to ne radi' ili 'ona nije takva', i to je moja osobna noćna mora', rekla je Staunton.

Iako bi glumljenje modernije verzije kraljice moglo biti zbog toga teže, Colman je rekla kako je Staunton dobro pripremljena jer je već usavršila kraljevski hod.

Govoreći u listopadu prošle godine o predaji uloge kolegici, Colman je priznala da je Staunton već prohodala puno bolje od nje.