moguća su četiri scenarija

Eurosong 2021. će se ipak održati: Objavljen je plan i datum finala

  • Autor: D.A.M./Hina
  • Zadnja izmjena 28.10.2020 09:19
  • Objavljeno 28.10.2020 u 09:19
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Robin Utrecht / Shutterstock Editorial / Profimedia

Organizatori 'Pjesme Eurovizije' najavili su da će se polufinale natjecanja u Rotterdamu održati 18. i 20. svibnja iduće godine, a finale 22. svibnja unatoč nedoumicama u pogledu formata događaja zbog pandemije Covida-19

Sudjelovanje u natjecanju iduće godine potvrdila je 41 država, točnije iste zemlje koje su trebale nastupiti na ovogodišnjoj 'Pjesmi Eurovizije', otkazanoj zbog pandemije koronavirusa.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Europska radiodifuzijska unija (EBU) priopćila je da razmatra četiri moguća scenarija - od relativno normalne verzije natjecanja do one u kojoj bi Nizozemska mogla biti u lockdownu. U tom bi se slučaju izvedbe odvijale bez publike uživo.

Organizatori su rekli kako vjeruju da bi u Ahoy Areni u Rotterdamu mogli biti mogući i nastupi uživo s manjim brojem publike i uz pridržavanje mjera fizičkog razmaka. Natjecat će se predstavnici 41 zemlje, a 19 ih je onamo iduće godine odlučilo poslati izvođače odabrane za 2020. godinu. Natjecanje za 'Pjesmu Eurovizije' održat će se pod sloganom 'Open up', koji je planiran za ovogodišnje natjecanje.