JEDVA ČEKAJU

Eurosong stiže u SAD: Američka verzija bit će slična europskoj

tportal

Izvor: EPA / Autor: JOERG CARSTENSEN

Kako stvari stoje, iduće godine će se održati American Song Contest tj. američka inačica svjetski poznatog glazbenog natjecanja. Prve glasine za takvo što pojavile su se već 2006. godine, a danas je stigla vijest o projektu američke verzije Eurosonga

Variety piše kako će američki format biti sličan europskom, da će najprije svaka država birati svoju predstavnicu koja će nastupiti u polufinalu, prije velikog finala. Pravo sudjelovanja imat će građani svih 50 saveznih država i svi žanrovi su dobrodošli. Natjecatelje će po državama birati poseban žiri 'The American Song Contest Academy', profesionalaci čija imena su još uvijek nepoznata. Nakon njihovog preliminarnog odabira, publika će glasati za pobjednika u državi, a nadalje i u finalu.

Natjecatelje će po državama birati poseban žiri 'The American Song Contest Academy', profesionalaci čija imena su još uvijek nepoznata. Nakon njihovog preliminarnog odabira, publika će glasati za pobjednika u državi, a nadalje i u finalu.

Glazbenike će po državama birati poseban žiri - The American Song Contest Academy, tim profesionalaca čija imena još uvijek nisu poznata. Nakon njihovog preliminarnog odabira, publika će glasati za pobjednika u državi, a onda i u finalu. Izvršni producent projekta, Ben Silverman, izjavio je kako voli Eurosong kao format te da ga već dvadeset godina pokušava prenijeti u SAD. Njihova će verzija, kazao je, slaviti različitost i povezanost u kulturi, odnosno ljubavi prema glazbi. No to nije nije jedina poveznica Eurosonga s SAD-om. Ovih dana u Tel Aviv stiže Will Ferrell koji će snimiti završne kadrove svog filma 'Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga' o tom natjecanju za Netflix.

Inače, nizozemski lučki grad Rotterdam bit će domaćin Eurosonga 2021. nakon što je ovogodišnje natjecanje za najbolju pjesmu Europe otkazano zbog pandemije koronavirusa. Gradsko vijeće Rotterdama odlučilo je pokriti troškove u iznosu od 6,7 milijuna eura nastalih zbog otkazivanja Eurosonga 2020., izvijestila je ranije novinska agencija ANP.