NOVI NASLOVI

Europski filmovi rasturaju – imamo top preporuke

20.11.2022 u 16:06

Bionic
Reading

Pickbox NOW donosi novu europsku filmsku produkciju u kojoj možete uživati odmah

Već smo vam pisali o fantastičnom novom projektu streaming servisa Pickbox NOW u sklopu kojeg stižu uzbudljivi, novi europski filmovi. Streaming Europe kako bi obogatio svoj streaming servis sa svježom europskom filmskom produkcijom. Četiri europske streaming kompanije – UniversCine, Sooner, LMC i Pickbox – okupile su se kako bi svojim gledateljima donijele nove i uzbudljive europske filmove.

Predstavit će se ukupno 24 filma koji su tek prikazani na poznatim filmskim festivalima i koje krase prepoznatljiva redateljska i glumačka imena.

Bit će pregršt žanrova pa će svatko naći nešto za sebe, a po prvi puta predstavljeni su Pickbox Originals filmovi koji su ekskluzivno na Pickbox NOW! Za početak donosimo četiri nova europska filma koja morate čim prije pogledati jer su već dostupni na streaming servisu.

U trku (Runner)

U trku je litvanski romantični triler. Marijin dečko nestane nakon psihotične epizode i ona odlazi u misiju kako bi mu pomogla. Maria (Zygimante Elena Jakstaite) trči po gradu i traži svaki mogući trag kako bi ga pronašla na vrijeme. Unatoč trudu uvijek je korak iza njega, ali ne odustaje. Film U trku je za sada osvojio tri nagrade i četrnaest nominacija.

Pjesme za lisicu (Songs for a Fox)

Nakon velike tragedije, shrvani mladi rock pjevač Dainius (Lukas Malinauskas) odlazi u osamljenu seosku kuću koja je okružena močvarama. Naime, misteriozno mjesto i njegovi stanovnici postat će pozornica za njegove snove. Cilj mu je naučiti lucidno sanjati kako bi u snovima pronašao osobu za kojom traga - ljubavnicu koju je izgubio. U tome mu pomaže nepoznati lokalni dječak. Ovaj film snimljen je u Litvi, Latviji i Estoniji.

Nico (Nico)

Nico (Sara Fazilat) je voljena medicinska sestra perzijskih korijena. Život joj se mijenja jednog ljeta kad odlazi na odmor sa svojom najboljom prijateljicom Rosom (Javeh Asefdjah) i tamo doživi rasistički napad koji u njoj budi razne egzistencijalne dvojbe. Potaknuta tim iskustvom, počinje trenirati sa svjetskim prvakom u karateu. Nico je njemački film, a osvojio je tri nagrade i tri nominacije.

Između psa i vuka (Between Dog and Wolf)

Duboko u kubanskoj džungli Sierra Maestra žive preostala tri veterana Angolskog rata koji sudjeluju u tajnom ritualu. Ne žele napustiti ratni duh prošlih vremena. Zato se svakog dana odijevaju u stare vojničke odore, neumorno treniraju, spavaju s jednim okom otvorenim i budno čekaju neprijatelja. Njima je rat bio sve – oni su posljednji samuraji kubanske revolucije. Film je snimljen u Španjolskoj, Kubi i Kolumbiji, a ima četiri nagrade i tri nominacije.