PONTA LOPUD

Edward Norton boravi u Dubrovniku; dan proveo uživajući u ljepotama Elafita

20.06.2023 u 12:49

Bionic
Reading

Holivudski glumac Edward Norton koji će na trećem Ponta Lopud festivalu održati seriju predavanja i radionica za glumce jučerašnji je dan proveo na Koločepu gdje je uživao u autohtonoj gastronomskoj ponudi i prirodnim ljepotama Elafita

Treći Ponta Lopud festival održava se od 20. do 24. lipnja 2023. Uz već najavljenog Rubena Östlunda, u ulozi mastera ove godine, na trećem Ponta Lopud festivalu, našao se i jedan od najcjenjenijih glumaca današnjice, Edward Norton, te Ula Pontikos, višestruko nagrađivana direktorica fotografije na filmu

U večernjim satima na Lopudu je održana večera u čast svih mastera i predavača festivala. Edward Norton je već izrazio svoje oduševljenje formom festivala koji na jednom mjestu okuplja filmske umjetnike i profesionalce u razgovorima i razmjenama iskustava i energija, i naglasio kako je većina onog što je kroz profesionalnu karijeru naučio proizašla iz razgovora sa starijim kolegama kroz brojne pojedinosti iz njihovih iskustava.

Edward Norton Izvor: Promo fotografije / Autor: John Pavlish

Edward Norton jedan je od najslavnijih glumaca svoje generacije, glumio je u preko pedeset filmova, producirao njih trinaest, napisao pet i režirao dva. Triput je nominiran za nagradu Oskar ('Iskonski strah', 'Generacija X' i 'Birdman'), kao i za nagradu udruženja filmskih glumaca (SAG), dvaput za BAFTA-u i za Zlatni globus, a dobitnik je Zlatnog globusa, nagrada Emmy i Obie, kao i brojnih drugih za glumu i produkciju.

'Već 30 godina snimam filmove i većina onoga što sam naučio o samom stvaralaštvu i filmskoj umjetnosti proizašla je iz razgovora sa starijim redateljima o brojnim pojedinostima iz njihovih iskustava. Filmovi se stvaraju za publiku, da. Ali, isto tako i mi trebamo jedni druge da bismo uistinu naučili zanat te mi se ideja filmskog festivala za filmaše jako sviđa', izjavio je Edward Norton u povodu svog sudjelovanja na trećem izdanju Ponta Lopud festivala.