na špici

Ecija Ojdanić blista od sreće dok se priprema za veliko slavlje

29.02.2020 u 17:40

Bionic
Reading

Glumci kazališta Moruzgva predvođeni glumicom i osnivačicom kazališta, Ecijom Ojdanić, družili su se s prolaznicima, dijelili ruže i ulaznice za njihove predstave u ožujku, u mjesecu u kojemu će obilježiti 11 godina postojanja kazališta.

Presudan za današnji uspjeh i dugovječnost kazališta Moruzgva, što ga je pokrenula glumica Ecija Ojdanić, bio je uspjeh predstave 'Gola u kavezu', premijerno izvedene 23.3. 2009. u režiji Ivana Lea Leme.

Misija Kazališta Moruzgva, kako stoji na njihovim stranicama, jest okupiti sve one koji u umjetnosti vide mogućnost poboljšanja svijeta koji nas okružuje te javnim djelovanjem mijenjati sliku društva nabolje.

'Višegodišnji uporni rad, kreativnost i inovativnost rezultirali su uspješnim pozicioniranjem Kazališta Moruzgva kao važnog čimbenika na nezavisnoj kulturnoj sceni u Zagrebu, ali i šire, budući da predstave Kazališta Moruzgva gostuju u više od 40 gradova diljem Hrvatske' navodi se.

  • +10
Kazalište Moruzgva na špici Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Za svoj rad nižu priznanja struke, ali i naklonost publike koja redovito prati njihove kazališne projekte poput: 'Gola u kavezu', 'Heidi', 'HaHa2O', 'Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza', 'Dan iz snova', 'Harem', 'Mobitel' i 'Miris lovine'.

Na špici se danas okupila ekipa glumaca kazališta Moruzgva među kojima su uz Eciju Ojdanić bili i Slavko Sobin, Barbara Nola, Mila Elegović i Ana Maras Harmander. Ecija je djelovala presretno, a razloga za slavlje i dobro raspoloženje u društvu kolega i suradnika u susret proslavi godišnjice kazališta Moruzgva očito ne nedostaje.