PUBLIKA BIRA HIT GODINE

Dvanaest najvećih hitova u utrci za nagradu 'Cesarica'

20.01.2020 u 11:33

Bionic
Reading

'Cesarica' je hrvatska glazbena nagrada publike za hit godine i dodjeljuje se pjesmi koju publika svojim glasovima izabere kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu objavljenu u izbornoj godini

'Cesaricom' se želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu, odnosno hrvatske autore, izvođače i pjesme, a publici dati još aktivniju ulogu u tom procesu, stoji u priopćenju.

Publika je u posljednjih 12 mjeseci pod motom 'Moj glas za hit godine' svaki mjesec odlučivala između pet pjesama o onoj najboljoj, a pjesma s najviše glasova je potom postala hit tog mjeseca. Sada se u velikom finalnom glasovanju bira hit godine, a publika, baš kao i do sada, ima glavnu ulogu u tome.

'Cesarica se razlikuje od drugih glazbenih nagrada po tome što o njoj odlučuje publika koja svojim glasovima bira najbolju pjesmu. To je nagrada za njihov glas i od tuda dolazi i naš slogan, ‘Moj glas za hit godine’. Tijekom cijele godine Cesarica promovira domaću glazbu i daje joj zasluženu pažnju i dodatnu promociju. Tajna uspjeha cijelog projekta je u povezanosti glazbenika i publike koja sluša domaću glazbu. Cesaricu su prepoznali i sami glazbenici te je dobila svoje zasluženo mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni', izjavila je Andrea Vrban Geržina, izvršna direktorica glazbene nagrade.

Glasovanje je vrlo jednostavno, a odvija se pomoću chatbot tehnologije što omogućuje i mlađoj publici da podrži svog favorita i glasuje za hit godine. Finalno glasovanje traje do 20. siječnja u ponoć, a odvija se na službenoj web i Facebook stranici, te na javnom Viber profilu Cesarice.

Nagrada za hit godine dodijelit će se pjesmi koja će u finalnom krugu glasovanja osvojiti najveći broj glasova, a bit će uručena na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u utorak 21. siječnja u City Plazi u Zagrebu. Sve će se prenositi u izravnom prijenosu na Hrvatskoj radioteleviziji s početkom u 20:05 sati.

Vrban Geržina kaže kako će na svečanoj dodijeli nagrade Cesarica biti i ponekih iznenađenja, kao i nastupa brojnih poznatih imena domaće glazbene scene: 'Iza nas su mjeseci i mjeseci rada, tijekom cijele protekle godine publici su se predstavljale najbolje pjesme koje smo promovirali putem medija i društvenih mreža, komunicirali smo s glazbenicima, ali i s publikom. Završna svečana dodjela bit će kruna svega. Očekuj nas nastupi poznatih imena naše glazbene scene te pravo slavlje domaće glazbe i najvećih hitova po izboru publike. Uz nagrade za mjesečne hitove, glazbenicima će biti uručena i priznanja u pojedinačnim kategorijama pop, rock, zabavne, klapske i tamburaške glazbe te nagrade za najbolji internet hit, radijski hit godine, a saznat ćemo i tko će ponijeti titulu Hit autora. Sve to prethodit će onoj najatraktivnijoj, nagradi publike za hit godine. Vjerujem kako će brojni ljubitelji domaće glazbe uživati u završnici Cesarice'.

Za Cesaricu - Hit godine nominirane su sljedeće pjesme:

Hit siječnja: Nina Badrić 'Rekao si' (Ante Pecotić)

Hit veljače: Damir Kedžo 'Srce mi umire za njom' (Ante Pecotić)

Hit ožujka: Petar Grašo 'Voli me' (Tonči Huljić - Vjekoslava Huljić)

Hit travnja: Nela i Marko 'U zagrljaju spašeni' (Antonela Đinđić / Marko Kutlić - Aleksandar Čubrilo)

Hit svibnja: Opća Opasnost 'Karta do prošlosti' (Mario Vestić)

Hit lipnja: Franka 'Ljubav, ništa više' (Branimir Mihaljević - Nenad Ninčević)

Hit srpnja: Damir Kedžo 'Vidi se izdaleka' (Ante Pecotić)

Hit kolovoza: Marko Kutlić 'Samo ljubav' (Marko Vojvodić / Igor Ivanović)

Hit rujna: Mia & Marko Tolja 'Sva blaga ovog svijeta' (Vjekoslav Dimter / Mia Dimšić / Damir Bačić)

Hit listopada: Franka 'Sve dok sanjaš' (Branimir Mihaljević - Nenad Ninčević)

Hit studenoga: Pravila igre feat. EFZG 'Samo zbog nje' (Miro Buljan - Sonja Buljan)

Hit prosinca: Željko Bebek 'Dunavom' (Branimir Mihaljević - Nenad Ninčević)