CESARICA U RUKAMA

Nina Badrić okitila se nagradom za hit godine

08.07.2017 u 17:45

Bionic
Reading

Nina Badrić s pjesmom 'Dani i godine', koju autorski potpisuju Nina Badrić i Predrag Martinjak, dobitnica je prve nagrade publike za hit godine - Cesarica

Nagrada Cesarica je nagrada publike za hit godine, a tijekom protekla dva mjeseca publika je od 40 ponuđenih skladbi izabrala 12 finalista i nominiranih pjesama te potom odabrala hit godine. 

Upravni odbor Cesarice dodijelio je nagradu i zasluženo priznanje autorskom dvojcu, bračnom paru Huljić, koji je izborni period obilježio s brojnim pjesmama od koji se njih čak pet našlo u užem odabiru i konkurenciji za Cesaricu.

Nagradu za Internet hit godine odnijela je Maja Šuput s pjesmom 'Ne lomi mi srce'.

  • +13
Dodijeljene nagrade publike Cesarica za hit godine Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

U okviru završne svečane dodjele nagrade Cesarica predstavljena je institucija Brod velikana hrvatske popularne glazbe 'Marijana', čiji je cilj promocija onih koji su nas tijekom svojih karijera zadužili i ostavili neizbrisiv trag u hrvatskoj popularnoj glazbi. Brod je dobio ime po velikom hitu, a danas evergreenu Vlahe Paljetka, pjesmi 'Marijana'“. Vlaho Paljetak prvi je član posade Broda, a na tu listu velikana u prvoj godini automatski su uvršteni glazbenici, autori i izvođači, dobitnici Porina za životno djelo koji su nas u međuvremenu napustili: Ivo Robić, Branko Mihaljević, Arsen Dedić, Drago Britvić, Zvonko Špišić, Ljubo Kuntarić, Vinko Coce, Julije Njikoš, Nikica Kalogjera,  Karlo Metikoš, Ljubo Stipišić Delmata, Stjepan Mihaljinec, Vice Vukov, Dino Dvornik, Đorđe Novković i Zdenko Runjić.

Nina Badrić 'Dani i godine' Autor: Youtube

Posebna počast odana je glazbeniku koji je neizmjerno zadužio hrvatsku glazbu, pokojnom Tomislavu Ivčiću, a u čije ime je povelju Brod velikana hrvatske popularne glazbe 'Marijana' primio njegov sin Ivan Ivčić. P

Nagrada za hit godine u kategoriji pop glazbe uručena je grupi Pravila igre za pjesmu 'Zagrli me'dokmje Škorina 'Zadnja želja' proglašena hitom godine tamburaške glazbe. U kategoriji klapa nagradu je dobila klapa Rišpet,  nagradu za rock kategoriju dobio je Parni Valjak, a Bebekova 'Ja po kafanama'  proglašena je hitom godine zabavne glazbe.