odlučuje publika

Domaći glazbenici dobili novu nagradu - Cesaricu

24.04.2017 u 14:31

Bionic
Reading

Hrvatski glazbenici dobili su još jednu glazbenu nagradu. Riječ je o Cesarici, hrvatskoj glazbenoj nagradi publike za hit godine. Brojni domaći izvođači koji često ističu da im je publika najvažnija tako će ovim priznanjem doći na svoje budući da o novoj nagradi odlučuju glasovi - slušatelja

Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez, koji Cesaricom želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu, odnosno hrvatske autore, izvođače i pjesme koje su uspjehom kod najšire publike obilježile izbornu godinu.  

'Okupili smo se iz raznih branši, udruga, ima nas od ljudi iz diskografije do raznih glazbenika. Porin je nagrada struke, a ovo će biti nagrada koju će izabrati publika. Ideja za ovakvom vrstom nagrade nastala je prije godinu dana, a cijeli proces oko njezina nastanka kuhao se zadnjih pet mjeseci', otkrio je predsjednik Upravnog odbora Cesarice Miro Buljan.

Skladatelj i producent koji je surađivao s brojnim glazbenicima Borisom Novkovićem, grupom ET, Emilijom Kokić, Ninom Badrić, Sandijem, Mišom Kovačem, Doris Dragović, Tonyjem Cetinski, Tošom Proeskim i mnogim drugima, otkriva kako će glasanje uskoro početi, a trenutačno dogovara način na koji će se to moći činiti.

Uz njega Upravni odbor Cesarice čine: Goran Karan, Pero Kozomara, Branko Paić, Lidija Samardžija, Zvonimir Dusper, Branimir Mihaljević, Ivo Popeskić i Stanko Šarić.

'Dodjela Cesarice bit će u Splitu koji je centar glazbe. Osim toga, ne mora sve biti u Zagrebu', ističe Buljan. Pjesme će, kaže, biti podijeljene u nekoliko kategorija.