ANDREW MORTON

Dugogodišnji prijatelj princeze Diane: 'Meghan Markle je prerano postala tako buntovna. Ona je poput Donalda Trumpa'

18.07.2019 u 12:41

Bionic
Reading

Autor mnogih kraljevskih biografija te dugogodišnji prijatelj preminule princeze Diane u medijima je iskazao zabrinutost za vojvotkinju Meghan Markle te pojasnio zašto je njezin buntovan stav možda pogrešan pristup i koliko bi mogao promijeniti monarhiju

Novinar i pisac Andrew Morton autor je svjetski poznate biografije o princezi Diani koja je već punih 27 godina u prodaji, a ima i težinu jer je omiljena britanska princeza sama sudjelovala u njezinoj kreaciji. Morton je, podsjetimo, bio dugogodišnji prijatelj preminule princeze i dobro upućen u stanje na kraljevskom dvoru.

Morton je sada progovorio o tome što misli o Meghan Markle i mnoge iznenadio. Istaknuo je da mu se stav 37-godišnje vojvotkinje ne sviđa i rekao kako smatra da Amerikanka nepovratno mijenja kraljevstvo. Referirao se na stav Meghan Markle kada su u pitanju mediji i odnos s istima.

Za razliku od ostalih članova obitelji, Meghan ne ostaje ravnodušna već koristi svaku priliku i sredstvo da ispriča svoju stranu priče. Najčešće to vidimo kada je u medijima brane holivudski 'prijatelji' i poznanici. Morton tvrdi da se vojvotkinja okružila moćnim i bitnim ljudima iz showbiznisa koji joj već sada iskazuju veliku vjernost i podanost.

'Meghan čini sličnu stvar koju je radila i princeza Diana, ali bitna razlika je što je Diana bila u kraljevskoj obitelji deset godina i živjela po strogim pravilima, tek je nakon toga i pred raspad braka krenula otvoreno razgovarati sa mnom o svemu', objasnio je autor.

  • +3
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Da će ići svojim putem i glavom kroz zid Meghan je nagovijestila još u rujnu 2017., dva mjeseca prije kraljevskih zaruka kada je dala veliki intervju za modni magazin Vanity Fair.

'Vidjelo se već tada da je stvar uzela u svoje ruke. Od samog početka odavala je dojam drugačije buduće članice kraljevske obitelji. Svi njezini prethodnici i prethodnice držali su se po strani, a mi smo imali prilike vidjeti djevojku princa Harryja kako priča o ljubavi, romantici i stvarima koje su tabu za britanski kraljevski dvor.'

Mnogo je Meghan o sebi rekla i kada je sastavila svoj popis gostiju za vjenčanje na kojem se našla gomila poznatih holivudskih faca. Bila je to, kako objašnjava stručnjak, njezina pomno isplanirana strategija.

  • +11
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Popularizirala je kraljevsko vjenčanje i napravila pravi spektakl. Cijela svita Hollywooda požurila je u Windsor. Meghan je svoju moć dokazala toga dana jer pojavili su se i oni koje možda nikada nije upoznala. Sumnjam da su se Meghan i Oprah Winfrey poznavale prije vjenčanja, no pozvala je sve te ljude da budu na njezinoj strani tada, ali i u budućnosti', govori nadalje Morton.

A isti ti ljudi poštovanje su joj iskazali već u prvim kriznim danima kada se našla na meti svjetskih medija te je redom počeli braniti.

'Ona je drugačiji igrač. Primjerice princa Harryja prijatelji nikada nisu branili u medijima, čak ni kada je bilo najgore i najteže. Meghan na svojoj strani ima Amal i Georgea Clooneyja, Oprah, Serenu Williams, postavu serije 'Suits' u kojoj je glumila, a svi od reda itekako su utjecajni u medijima', nastavlja autor kojeg je Meghan iskreno iznenadila, ali i zabrinula.

  • +16
Vjenčanje Meghan Markle i princa Harryja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Ona je drugačija žena. Sa svojim se problemima nosi poput Donalda Trumpa koji napada sve one koji napadaju njega. Ovo nije normalna situacija. Susrećemo se s holivudskom glumicom koja je ušla u kraljevsku obitelj i uglavnom radi sve prema svojim pravilima. Ne poštuje ono osnovno pravilo - nikad se ne žali i nikad se ne objašnjavaj. Neupitno je da će i da već je promijenila mišljenje o kraljevskoj obitelji, stanje u monarhiji i izazvala veliku pomutnju u komunikacijskom odijelu palače', zaključio je novinar i pisac.

  • +5
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Pixsell / Autor: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL