POJAČANJE U EMISIJI

Dugogodišnja novinarka i urednica HTV-a vratila se pred male ekrane

09.12.2019 u 09:48

Bionic
Reading

U emisiji 'Art a la carte', koja se svake nedjelje oko 22 sata emitira na Trećem programu HRT-a, gledatelji su mogli vidjeti lice bivše voditeljice 'Vijesti iz kulture', 'Boja turizma' i 'Dobro jutro Hrvatska'. Maja Njirjak vratila se ispred kamera, a za tportal otkrila je zašto je opet u studiju

Emisija koja prati raznolik kulturni sadržaj, a koju su uz urednicu Lidiju Špiranec uređivale i vodile Lada Džidić, Jana Haluza te Lidija Lacko Vidulić, dobila je osvježenje.

'Zbog bolovanja glavne urednice odjela kulture i urednica emisije 'Art a la carte' Lidija Špiranec preuzela sam njezino mjesto u uređivanju i vođenju emisije. Nije mi toliko nedostajao studio koliko mi je nedostajao terenski, novinarski rad iako i studio ima svojih draži', ispričala nam je Maja Njirjak, a koju je mjesto urednice zadesilo ususret emisiji posvećenoj 100. obljetnici Bauhausa i 30. obljetnici Studija dizajna u Zagrebu.

I sama se amaterski bavila plesom u Učilištu ZKM-a kod Desanke Virant pa joj je ovaj posao, kaže, došao kao dar s neba.

'I nakon povratka kolegice ostat ću pratiti jednu od tema emisije, a teme su, pored plesa i književnosti, klasična glazba, arhitektura i povijest umjetnosti', kaže. Na HRT je prvi put stigla prije 16 godina kao studentica novinarstva.

Maja je prije angažmana u emisiji godinu dana provela u odjelu komunikacija HRT-a.

'Prijavila sam se na interni natječaj i mislim da je zdravo napraviti takvu promjenu i spoznati rad u drugim odjelima kako bismo imali širu sliku o televiziji', rekla je Maja Njirjak.