u izdanju Menarta

Dubiozini albumi '#fakenews' i 'Agrikultura' konačno na vinilu!

13.02.2024 u 14:34

Bionic
Reading

Posljednji vinilni duo iz kolekcije grupe Dubioza Kolektiv - ‘#fakenews’ i ‘Agrikultura’ - od danas se nalazi u prodaji, u izdanju Menarta

Time je zaokružen kompletan planiran serijal Dubiozinih izdanja na pločama u sklopu proslave 20 godina rada benda. I u 21. godini najveća grupa naše regije neće dizati nogu s gasa – već je objavljena dugačka australsko - novozelandska turneja u ožujku, kao i koncertni povratak u Zagreb nakon dugih pet godina!

Izvor: Društvene mreže

‘#fakenews’ objavljen je 2020. godine i donio je 9 novih pjesama, u kojima je bend ugostio glazbenike poput Manu Chaa i Earla Sixteena, te bendove Los De Abajo i Soviet Supreme, ali i jednog sasvim posebnog talenta. Humanoidni robot Robby Megabyte, koji pjeva i svira mnogo instrumenata, postao je privremeni član benda i s njim su izveli proročanski singl ‘Take My Job Away’. Kao i u slučaju ostalih singlova, predstavljena je još jedna suradnja sa Manuom u angažiranoj ‘Cross The Line’, te ‘Wild Wild East’ za čiji spot su korišteni materijali snimljeni tijekom koncerta na jedinstvenom Boomtown Festivalu (UK).

Izvor: Društvene mreže

‘Agrikultura’, posljednji studijski album Dubioze objavljen 2022. godine, nastao je usred pandemije. ‘Sam naziv i koncept albuma ‘Agrikultura’ nastao je iz naše potrebe da skrenemo pažnju da zbog pretjeranog interesa za virtualno i digitalno, uskoro nećemo imati šta da jedemo, jer bi svi da budu YouTuberi i IT-jevci, a lopata, motika i krampa gade se svekolikom pučanstvu. Šta da radimo kad se kriptovalute ne jedu’ – izjavio je bend prilikom lansiranja osam novih pjesama koje su predvodili ‘Kafana’ i ‘Bubrezi’, dok se kao najveći singl i jak koncertni favorit istaknula pjesma ‘Može li?’.

Dubioza Kolektiv "Može li?" (Official video) Izvor: Društvene mreže

Vinilna kolekcija Dubioze, zaključno sa ovim izdanjima ‘#fakenews’ i ‘Agrikultura’, zatvorena je u čast ‘20 Years High’ obljetnice. Prve korake u sljedećih dvadeset, bend će napraviti od 8. do 30. ožujka kroz 11 koncerata velike turneje po Australiji i Novom Zelandu. Hrvatska publika na svoje će doći 1. lipnja kada Dubioza stiže na Jarun u sklopu Zagreb Music Festa, što je njihovo prvo koncertno pojavljivanje u gradu nakon pet godina!

Uz ove nastupe, koncertni kalendar benda već se puni toliko brzo da se čini da će im trebati mašina za putovanje kroz vrijeme da postignu sve.

‘#fakenews’ i ‘Agrikultura’ dostupni su od danas na Menartovom web shopu.