Film s najdužim naslovom

Društvo za književnost i pitu od krumpira s Guernseyja uskoro u kinima

14.05.2018 u 09:24

Bionic
Reading

Društvo za književnost i pitu od krumpira s Guernseyja jedan je od najdužih naslova u povijesti filma i to se jako svidjelo redatelju Mikeu Newellu

Naslov je zadržan u svoj svojoj slavi kako bi se odala počast najprodavanijem istoimenom romanu koji je vladao svim važnijim književnim ljestvicama i bio jedna od najčitanijih i najprodavanijih knjiga desetljeća. Roman Društvo za književnost i pitu od krumpira s Guernseyja objavljen je 2008., a potpisuju ga Mary Ann Shaffer i njezina nećakinja Annie Barrows. Sastoji se isključivo od pisama.

Istoimeni film govori o Juliet Ashton (Lily James), uspješnoj spisateljici slobodnog duha koja živi u poslijeratnom Londonu. Unatoč uspjehu njezinog posljednjeg romana i potpori dragog prijatelja i izdavača Sidneyja (Matthew Goode), bori se pronaći nadahnuće nakon grubih ratnih iskustava. Spremna pristati na prosidbu Marka Reynoldsa (Glen Powell) privlačnog američkog vojnika, prima neočekivano pismo od farmera otoka Guernseyja po imenu Dawsey Adams (Michiel Huisman). Juliet impulzivno odlazi u Guernsey i želi pisati o klubu ljubitelja knjige neobičnog naziva o kojem joj je Dawsey pisao, a koji su osnovali njegovi otočani pod njemačkom okupacijom u Drugom svjetskom ratu. Kako se formira cjeloživotna veza između ove neobične skupine prijatelja, Juliet ubrzo uviđa kako društvo skriva srceparajuću tajnu i boje se da bi je ona mogla otkriti. Kako se Juliet i Dawsey zbližavaju ona počinje otkrivati što se događalo tijekom teških godina. Njezina sudbina je sada isprepletena s društvom i Juliet mora odlučiti kako će pomoći svojim novim prijateljima i slijediti svoje srce, svjesna da se njezin život može promijeniti na način koji nikada nije očekivala.

Romantičnu dramu Društvo za književnost i pitu od krumpira s Guernseyja, u distribuciji Blitza, pogledajte od 17.5. u CineStaru i ostalim kinima.