POVRATAK U WESTEROS

Druga sezona 'Zmajeve kuće' već obara rekorde, a stiže još jedan nasljednik 'Igre prijestolja'

19.06.2024 u 20:27

Bionic
Reading

Premijera druge sezone 'Zmajeve kuće' donijela je Maxu najgledaniji dan u povijesti, objavio je u utorak Warner Bros. Discovery

Premijera serije 'Zmajeva kuća' 21. kolovoza 2022. na HBO Maxu privukla je 10 milijuna gledatelja na različitim platformama. Nedjeljna premijera druge sezone serije imala je 7,8 milijuna gledatelja na Maxu i linearnom HBO-u. Svaka epizoda iz prve sezone u konačnici je dosegla oko 29 milijuna gledatelja.

HBO Max i Discovery+ spojili su se prije nešto više od godinu dana u Max, a Discovery+ još uvijek je dostupan kao samostalna, ali manje popularna streaming usluga.

Max je drugačija platforma od HBO Maxa. Izbacivanje HBO-a iz naziva bio je pokušaj da se istakne kako se streaming usluga, po novome, sastoji od Warner Bros. Discovery marki, a ne samo od sadržaja prestižne TV kuće HBO.

Zmajeva kuća - 2. sezona - Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Max Adria

Također Warner Bros. Discovery objavio je da je u Belfastu u Irskoj, započela produkcija još jedne serije prequela 'Igre prijestolja', 'Vitez od sedam kraljevstava', koja je radnjom smještena 100 godina prije događaja iz 'Igre prijestolja', pa je i 'Zmajeva kuća' također njezin prethodnik.

  • +40
Druga sezona serije 'Zmajeva kuća' Izvor: Promo fotografije / Autor: HBO

'Vitez od sedam kraljevstava' je adaptacija novele Georgea R. R. Martina 'The Hedge Knight'.

Srednja serija, nazovimo je, prati dva nevjerojatna heroja u Westerosu... mladog, naivnog, ali hrabrog viteza, Ser Duncana Visokog (Peter Claffey), i njegovog omalenog štitonoše, Egga (Dexter Sol Ansell). Smješten u doba kada loza Targaryena još uvijek drži Željezno prijestolje, a sjećanje na posljednjeg zmaja još nije nestalo, velike sudbine, moćni neprijatelji i opasni podvizi čekaju ove prijatelje.

U nadolazećoj seriji 'A Knight of the Seven Kingdoms' također glume Finn Bennett (kao Aerion Targaryen), Bertie Carvel (Baelor Targaryen), Tanzyn Crawford (Tanselle), Daniel Ings (Ser Lyonel Barotheon) i Sam Spruell (Maekar Targaryen.)

Owen Harris i Sarah Adina Smith režirati će svaki po tri od šest epizoda. 'A Knight of the Seven Kingdoms' scenarij napisali su George R.R. Martin i Ira Parker, dok su izvršni producenti Ryan Condal, Vince Gerardis, Owen Harris i Sarah Bradshaw.