12. lipnja

Dropkick Murphys dolaze na stadion Šalata

04.12.2023 u 10:11

Bionic
Reading

ŠRC Šalata, Zagreb // srijeda, 12. lipnja 2024.

Miljenici domaće publike, nezaustavljivi irsko-američki folk punkeri Dropkick Murphys, dolaze na zagrebački stadion Šalata u srijedu 12. lipnja 2024.

Najpopularniji svjetski predstavnici Celtic punk rock scene, i jedan od najtraženijih bendova današnjice, posvetili su dosta pažnje ovdašnjoj publici i prostorima. Redovito rasprodani koncerti kojima su do sada dva puta punili Tvornicu kulture kao i Dom sportova dokazali su mitski status kod domaćih fanova. Povratak u Zagreb još jednom stavlja legendarni bend pred horde vjernih obožavatelja i to na Šalatu na veliki open-air koncert u samom srcu grada.

Dropkick Murphys - 'Rose Tattoo' (Video) Izvor: Društvene mreže

Dropkick Murphys su osnovani 1996. godine u Quincyu, pregrađu Bostona, a od 1998. naovamo izdali su 12 albuma, od kojih je najnoviji ovogodišnji “Okemah Rising”, ne koketirajući s mainstreamom i radeći stvari na svoj način. Uspješno kombinirajući tradicionalni irski folk i punk pjevaju o propaloj industriji, lučkom Bostonu, potlačenim radnicima, obitelji, prijateljstvu i ljubavi, a ravnopravnu ulogu s basom i električnim gitarama daju gajdama, frulama, violini i mandolini, što je tipično za Celtic punk.

Uz rasprodane koncerte diljem svijeta, krcate arene, i znojne i urnebese nastupe, Dropkick Murphys s upornim radom, iskrenošću, energičnošću, promiču glas radničke klase i malog čovjeka. Osvojili su ljubitelje whiskeya i pive, Bruinsa, Celticsa, Red Soxa, svake vrste dobre zabave i cijeli svijet sa svojim zaraznim melodijama koje na ljeto donose na stadion Šalata.

Dropkick Murphys - 'Going Out In Style' (Official Video) Izvor: Društvene mreže

Ulaznice za zagrebački koncert dostupne su od srijede, 6. prosinca, od 10:00 sati po early bird cijeni od 33 eura. Od 1. siječnja cijena se diže na 36 eura, a na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 40 eura. Ulaznice su dostupne na prodajnim mjestima i ​​u sustavu Eventima, te u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu Rijeka.