ISPRAĆAJ LEGENDE

[FOTO/VIDEO] Dostojanstveni oproštaj na zagrebačkom Krematoriju: Posljednje zbogom Krunoslavu Kići Slabincu

19.11.2020 u 13:26

Bionic
Reading

Premda je posljednji ispraćaj zakazan je za 12.40 brojni prijatelji, suradnici i kolege formirali su dugački red ispred zagrebačkog Krematorija odmah iza 12 sati kako bi izrazili sućut njegovoj obitelji. Nitko nije mogao zaustaviti suze u trenutku kad su tamburaši dočekali Kićin lijes s njegovim prvim velikim hitom 'Plavuša'

Skladatelj, pjevač i showman Krunoslav Kićo Slabinac preminuo je u 77. godini u petak 13. studenog ujutro u KBC-u Zagreb, gdje je bio hospitaliziran tri mjeseca.

Video: Ivica Galovic/PIXSELL

Nekoliko dana prije ispraćaja njegov dugogodišnji prijatelj Branko Uvodić otkrio je za Večernji list kako će izgledati oproštaj od glazbene legende: 'Budući da je bio naš Elvis Presley, dogovorili smo se i da ćemo pustiti Presleyevu verziju pjesme 'My Way'. Kićo neće imati oproštaj kao Oliver Dragojević, no po meni je on tri puta jači glazbenik od Olivera. Ne samo da je pjevao nego je i pisao pjesme, a bio je svestran. Počeo je kao roker, nastavio s popom i šlagerima, a zatim i sa slavonskim pjesmama. Osim toga, bio je i veliki zabavljač i imitator. S njim nikad nije bilo dosadno'.

  • +35
Posljednji ispraćaj pjevača Krunoslava Kiće Slabinca Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorisic / CROPIX

Na odru, uz brojne cvjetne vijence, položena je i Kićina gitara, a na njegovom ispraćaju koji je trajao gotovo sat i pol vremena, a uz Kićinu obitelj, sinove Pavla i Ivana, među ožalošćenima su bili umirovljeni general Ljubomir Ćesić Rojs, Zdenka Kovačiček, Jasna Zlokić, Šima Jovanovac, Miro Ungar, Siniša Leopold, Nina Badrić, Jacques Houdek, Saša Kopljar, Branko Uvodić, Željko Bebek sa suprugom Ružicom, Zdravko Škender... Svi su nosili maske i pridržavali se epidemioloških mjera. Osječki glazbenik bit će pokopan u Aleji velikana na Mirogoju. Zemljište za grob među zaslužnim građanima glazbenik je dobio odobrenjem Grada Zagreba.

Video: Tomislav Miletic/PIXSELL

Misa zadušnica za Slabinca održat će se u 14.30 sati u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama, najavljeno je.

  • +11
Tamburaši iz požeške Zlatne doline oprostili se od Krunoslava Kiće Slabinca Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Budući da mnogi zbog pandemije nisu mogli biti nazočni na ispraćaju u Zagrebu, Kićini kolege iz osječke podružnice Hrvatske glazbene unije organizirali 'su ispraćaj' te su se na osječkom Trgu Ante Starčevića i na Strossmayerovu trgu u Đakovu te na Trgu kralja Tomislava u Županji odsvirale dvije njegove skladbe.

  • +3
Osijek se oprostio od Kiće Slabinca Izvor: Cropix / Autor: Ivan Peric / CROPIX