NEMA ZOOMA

Poznati detalji dodjele Oscara: Održat će se uživo, a zvijezde će crvenim tepihom prošetati u 'nadahnjujućim i ambicioznim' kreacijama

19.03.2021 u 11:12

Bionic
Reading

Dodjela Oscara održat će se uživo 25. travnja, Zoom neće biti čak ni opcija, a zvijezde će crvenim tepihom prošetati u 'nadahnjujućim i ambicioznim' kreacijama

U pismu koje je nominiranima upućeno u četvrtak, producenti showa dodjele nagrade koji će se održati u travnju otkrivaju da čak neće biti moguće javiti se u emisiju putem Zooma.

'Onima koji neće biti u mogućnosti prisustvovati zbog ranije zakazanih obveza ili zbog nelagode koje im predstavlja putovanje, dajemo na znanje da neće biti mogućnosti javljanja u show putem Zooma', napisali su producenti Steven Soderbergh, Stacey Sher i Jesse Collins.

'Trudimo se pružiti sigurnu večer i užitak svima vama osobno, kao i milijunima ljubitelja filma diljem svijeta, a vjerujemo da bi ta virtualna stvar umanjila naš trud', objašnjavaju nadalje u pismu producenti.

Akademija će u ime umjetnika koji ne budu mogli prisustvovati primiti Oscara.

Covid protokol Akademije emisiju uživo zasnovan je na tretiranju događaja kao aktivnog filmskog seta, s posebno dizajniranim kadencama testiranja kako bi se osigurali najsvježiji rezultati, što uključuje Covid sigurnosni tim na terenu s mogućnošću PCR testiranja.

Protokol također sadrži posebne upute za one koji dolaze izvan Los Angelesa i one koji su već u gradu. Otkrivena je i tema showa – Stories Matter, a producenti traže nominirane da sudjeluju u intervjuima u kojima će podijeliti svoje osobne priče. Ideja je povezati priču svake osobe u showu dodjele nagrada koja će se održati u nedjelju 25. travnja.

Producenti su se dotaknuli i dress coda, tražeći od nominiranih da izbjegavaju 'ležernu' odjeću.

'Cilj nam je spoj inspiracijskog i aspiracijskog, što pojednostavljenim riječnikom znači da je sasvi cool ako želite doći svečano odjeveni, ali ne i ležerno', navodi se u pismu.

U već održanim emisijama ove godine sudionicima je bilo omogućeno da prisustvuju dodjeli praktički od kuće, zbog čega su se neke zvijezde pojavljivale u ležernoj odjeći, poput glumca Jasona Sudeikisa koji je svoj Zlatni globus prihvatio u šarenoj hudici s vezicom kapuljače svezanom kao kravata.

Događaj će se uživo održati u prostoru Union Station u središtu Los Angelesa, a popratni elementi održavat će se u tradicionalnom prostoru dodjele, u Dolby Theatreu u Hollywoodu.

Nominacije za Oscara objavljene su ovoga mjeseca, a nekoliko sati kasnije predsjednik Akademije David Rubin putem e-pošte je obavijestio 10 tisuća članova Akademije o ograničenom planu sudionika emisije.

Rubin je napisao da zbog zdravstvenih propisa uzrokovanih pandemijom, ceremoniji osobno mogu nazočiti samo nominirani, njihovi gosti i i voditelji.

Kao rezultat toga, obavijestio je Rubin, neće biti moguće održati godišnju lutriju za članske iskaznice, a objasnio je i kako neće biti popratnih događaja kao što su Governors Ball te zabave u Londonu i New Yorku.

Ovogodišnji su se Oscari već pokazali kao povijesni, a nominacije su prvi put u povijesti obilježile više od jedne žene. U kategoriji za najbolju režiju nominirane su Chloé Zhao (Nomadland) i Emerald Fennell (Promising Young Woman).

Emitiranje 93. dodjele Oscara održat će se uživo, po našem vremenu u ponedjeljak, 26. travnja, u 1 sat iza ponoći.