U TVORNICI KULTURE

Dodijeljene prve Rock&Off nagrade na velikom glazbenom tulumu za pamćenje

01.02.2019 u 10:09

Bionic
Reading

Kako se i najavljivalo, prvo izdanje nagrade bio je pravi glazbeni spektakl koji će novinari i glazbena struka i publika još dugo pamtiti

Prve Rock&Off nagrade dodijeljene su 31. siječnja u zagrebačkoj Tvornici kulture. Sjajna zabava, odlična atmosfera i brojni glazbenici s domaće scene uveličali su najbolji koncertni tulum u Hrvatskoj.

Izvođači s najviše nominacija slavili su u kategorijama za Album godine, Pjesmu godine i Veliki prasak godine, osvojivši pritom i Accord Case kutije za instrumente.

Album 'Put u plus' Ede Majke proglašen je Albumom godine, dok je Jonathanova 'I Never Meant To Be There' odnijela pobjedu u kategoriji Pjesma godine.

  • +25
Dodjela nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Velikim praskom godine proglašen je bend Rezerve, a Koncertni izvođač godine je grupa Chui, koja je proglašena i Jazz&Off izvođačem godine. The Strange su proglašeni Rock&Off izvođačem godine, a u Pop&Off kategoriji je pobjedu odnio bend Detour.

Rap&Off izvođač godine je Vojko V, koji je dobio i Iskonovu nagradu publike. U Elektro&Off kategoriji slavili su Nipplepeople, a dodijeljena je i Rock&Off nagrada za životno djelo. Riječ je o osnivaču nezavisne izdavačke kuće 'Slušaj Najglasnije', Zdenku Franjiću, pod kojim su prve albume izdali Majke, Overflow, Bambi Molestersi, Kojoti, Goribor, M.O.R.T. i drugi. Za svoje zasluge u pružanju diskografskog prebivališta i boravišta desecima bendova, kao i za neumorni rad na predstavljanju i održavanju hrvatskog undergrounda Večer dodjele je otvorio Vojko V, jedan od izvođača s najviše nominacija i dobitnik dvije Rock&Off nagrade i to s pjesmom 'Kako to'. Jonathan, Kandžija, The Strange, NipplePeople, Chui, Rezerve, Detour, Kensington Lima i Ogenj uveličali su koncertni dio dodjele nagrada, koju je vodila Martina Validžić.

Direktor Rock&offa, Krešimir Blažević, rekao je kako je dodjela nagrada ispunila sva očekivanja. 'Zahvalni smo na podršci novinara i medija od samoga početka. Jako nam je drago što su i glazbenici prepoznali nagradu, vidimo se sljedeće godine', istaknuo je.

Scena, program i atmosfera u Tvornici kulture nalikovli su, slobodno se može reći, poput dodjele svjetskih nagrada. Voditeljsku ulogu je brilijantno odradila HRT-ova uzdanica Martina Validžić, a koliko je jedan ovakav dogadjaj nedostajao na sceni, osobito u Zagrebu, govori u prilog to sto su se glazbenici, novinari i gosti zabavljali još dugo u noć. Bilo je zanimljivo vidjeti druženje Siniše Vuce, Jole, Ivana Huljića s rockherskom ‘škvadrom’.

U ovom slučaju nikako ne stoji da se prvi mačići bacaju u vodu jer je nagrada opravdala svoje postojanje, a mnogi s nestrpljenjem ocekuju ‘nastavak’.