Ashton Kutcher

Dirljiv govor slavnog glumca: 'Godinama sam se borio s tugom'

20.09.2017 u 19:37

Bionic
Reading

Da Ashton Kutcher ima brata blizanca, nije baš bilo poznato javnosti, a još manje da je pet minuta mlađi Michael Kutcher rođen sa cerebralnom paralizom. Svoj nedavni govor holivudski je glumac posvetio upravo svom bratu, s kojim je iznimno povezan

Kada je nedavno primao jednu nagradu, zahvaljujući se okupljenima u centru Ron Pearson borio se sa suzama. No, emotivni govor nije bio posvećen njegovoj supruzi Mili Kunis, ni njihovoj djeci.

Ashton Kutcher o bratu Michaelu Autor: Youtube

Svoj govor holivudski glumac Ashton Kutcher posvetio je svom bratu blizancu, Michaelu Kutcheru, koji se rodio sa cerebralnom paralizom.

'Rođen sam kao blizanac i od trena kada sam stigao na ovaj svijet, morao sam ga dijeliti s nekim. Dijelio sam svaki rođendan, Božić, svoju spavaću sobu, odjeću, dijelio sam apsolutno sve što sam imao i nisam znao da postoji drugačiji način života od onog da je moj brat uvijek sa mnom', rekao je emotivni Kutcher te nastavio.

'Moj brat rođen je sa cerebralnom paralizom i ono što me naučio je da ljudi nisu jednaki. Godinama sam se borio s tugom te sam se osjećao loše što nismo isti.'

Michael Kutcher rodio se tek pet minuta nakon svog slavnog brata. On je za svoje roditelje bio veliko iznenađenje, budući da su saznali da čekaju blizance gotovo pred sam porod. Mlađi brat bio je toliko sitan da su doktori bili uvjereni da neće preživjeti. Obitelj Kutcher pokazala im je da su bili u krivu.

Ipak, nije prošlo dugo vremena, kada su primjetili da se Michael ne razvija jednakom brzinom kao i Ashton, a ubrzo mu je dijagnosticirana i cerebralna paraliza. Veliki šok cijela obitelj je proživjela i nekoliko godina kasnije kada je Michaelu dijagnosticirana srčana bolest te se morao podvrgnuti hitnoj transplataciji. Ashton je toliko bio vezan za svog brata da mu je želio donirati svoje srce, iako su oboje imali tek 13 godina. Na sreću, donor je pronađen, a braća su od tada nerazdvojni.

#ashtonkutcher and #michaelkutcher #twins

A post shared by Ashton Kutcher fanpage (@iloveashtonkutcher) on

Koliko god su se Ashton i roditelji trudili da ga ne izdvajaju, nisu ga mogli zaštititi od vanjskog svijeta. Tako je primjerice, igrajući košarku s bratom, Michael shvatio da ne može pogoditi koš zbog mišića na desnoj strani tijela koji su ga kočili u tome. Ashton je i tada bio uz njega, i rekao mu: 'Možeš napraviti što god hoćeš. Ja ne mogu pogoditi koš umjesto tebe. Mama nije ovdje, pa ne može niti ona. Ovo je tvoj izazov. Prestani se izvlačiti na svoj invaliditet.'

  • +2
Mila Kunis i Ashton Kutcher Izvor: Guliver/Splash / Autor: London Entertainment / Splash News

Koliko su bili povezani, i koliko mu je značio pet minuta mlađi brat blizanac, govori i to da je 1996. godine glumac upisao biokemijski inžinjering, a sve iz jednog razloga - da pronađe lijek za cerebralnu paralizu. Iako na kraju fakultet nije završio, te je krenuo sasvim drugim smjerom, Ashton je uvijek bio prisutan za svog brata.

A Michael? On je dokazao da mu invaliditet neće oduzeti želje i snove. Sretno je oženje i ima sina, a jako je posvećen i tome da svoje iskustvo prenese na mlade, govoreći im da ih ništa ne smije spriječiti u ostvarenju cilja.