EmotivnA objava

Dinamo se oprostio od Rajka Dujmića pjesmom koja je neizostavni dio utakmica na Maksimiru

04.08.2020 u 17:42

Bionic
Reading

Hrvatski skladatelj i nekadašnji vođa grupe Novi fosili Rajko Dujmić preminuo je od posljedica ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći prošloga tjedna, a od njega su se oprostili i zagrebački sportski klubovi

Uz brojne štovatelje glazbe, prijatelje, kolege i suradnike od glazbene legende oprostio se i NK Dinamo. 'Košulja plava' bila je i ostala jedna od neslužbenih himni kluba koji je nedavno osvojio novi naslov prvaka.

'Hvala na pjesmama i uspomenama koje će uvijek živjeti s nama, gospodine Dujmić! Neka Vam je laka hrvatska zemlja!' stoji u objavi hrvatskog prvaka na stranicama Facebooka.

Pjesme Novih Fosila su neizostavni repertoar koji se pušta preko razglasa na Maksimiru. Navijači Dinama rado pjevaju skladbe 'Košulja plava', 'Za dobra stara vremena', 'Najdraže moje'... Skladatelj je ostavo neizbrisiv trag na hrvatskoj glazbenoj sceni, a njegove pjesme će se i dalje oriti maksimirskim stadionom.

Na Facebooku se oglasila i KK Cibona: 'Košulja plava nek' umjesto tebe diše...Hvala ti za svaku pjesmu, hvala za uspomene! Počivaj u miru, Rajko!'