popularna serija

Detektiv Murdoch svojim forenzičkim tehnikama rješava i najzagonetnije slučajeve, a godinama ga utjelovljuje markantni kanadski glumac koji iza sebe ima nagradu za životno djelo

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Christos Kalohoridis / Everett / Profimedia

Yannick Bisson glumi Williama Murdocha još od 2008. godine, a domaći gledatelji će nove nastavke zgodnog detektiva čiji je lik nastao prema scenariju temeljenom na romanima Maureen Jennings, moći pratiti kroz jedanaestu sezonu

Detektiv Murdoch istražuje intrigantni svijet kriminala među svim društvenim slojevima u Torontu na samome kraju 19. stoljeća i početku 20. stoljeća. Kad je čuo da policija zapošljava odmah se prijavio, zamišljajući da će odmah postati veliki detektiv koji rješava velike komplicirane slučajeve. Cijeni izumitelja i fizičara Nikolu Teslu i opisuje ga kao 'sveca zaštitnika električne struje', a obožava i Sherlocka Holmesa.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo HRT

Yannick Bisson koji glumi detektiva Williama Murdocha rođen je 16. svibnja 1969. godine u Montrealu. Potječe iz obitelji miješanih francusko-britanskih korijena. U djetinjstvu se sa roditeljima preselio u Toronto gdje je već u srednjoj školi pokazivao veliko zanimanje za glumu. Već tada se pojavio u nekoliko manjih filmova, a tamošnji mediji uspoređivali su ga i s Michaelom Foxom. Dobitnik je kanadske nagrade ACTRA-e za životno djelo i doprinos kanadskoj kinematografiji.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo HRT

Premda je glumio u mnogim serijama svima je najpoznatiji po ulozi detektiva Williama Murdocha u televizijskoj seriji 'Detektiv Murdoch' koja se prikazuje u 110 zemalja. Zbog svog šarma razdoblja, zabavnih misterija i simpatičnih likova osvojio je žene diljem svijeta.

Od 1990. godine u braku je s bivšom instruktoricom fitnessa Chantal Craig. Imaju troje djece kćeri Briannu, Dominique i Mikaelu. Sve tri kćeri, kao i supruga, pojavile su se epizodama serije 'Detektiv Murdoch'. Jedanaesta sezona kod nas će se moći pratiti na HTV-u.

  • +4
  • +1

Yannick Bisson

Izvor: EPA / Autor: SEBASTIEN NOGIER

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!