LEGENDARNA FRAN

Prošlo je čak 28 godina od hit serije 'Dadilja': Iako simpatičnu glumicu život baš nije mazio, i danas izgleda sjajno i zrači pozitivom

08.01.2021 u 06:30

Bionic
Reading

Crne lokne, natapirana punđa, uske šarene opravice i vrtoglavo visoke potpetice bile su njezin zaštitni znak, baš kao i nazalni glas koji je ponekad i živcirao. Obožavana 'dadilja' Fran Drescher svojim vedrim duhom, svakodnevnim avanturama i anegdotama osvojila je simpatije gledatelja diljem svijeta te stekla ogromnu popularnost. Evo kako danas izgleda

'Dadilja' je jedna od onih serija koja se može reprizirati do besvijesti, a kojoj će publika uvijek razveseliti. Romanse, psići i dječje nepodopštine okosnica su radnje koja je inspirirana odrastanjem Fran Drescher u Queensu i njezinom obitelji. Nakon završetka snimanja glumila je u još dvije serije, 'Život s Fran' i 'Sretno razvedeni'. Imala je i svoj talk show, a glumila je i u mjuziklu 'Rodgers & Hammerstein’s Cinderella' u Las Vegasu.

Serija je svoj kraj doživjela 1999., osvojila je niz nagrada, a Fran je nominirana za Zlatni globus i Emmy. No u privatnom životu vrckaste dadilje bilo tako bajkovito.

Karijeru je započela kao misica, a vrlo je rano upoznala i budućeg supruga Petera Marca Jacobsona (jednog od autora 'Dadilje'), za kojeg se udala 1978., s 21 godinu. U 'Groznici subotnje večeri' izgovorila je svoju prvu filmsku rečenicu i to Johnu Travolti. Pitala ga je: 'U krevetu si dobar koliko i na plesnom podiju?' Dobivala je sporedne ili gostujuće uloge, no serija 'Dadilja' ju je proslavila, a nakon nje nije uspjela postići sličan uspjeh.

Fran Drescher je proživjela pravu oluju događaja koji su je teško pogodili. U siječnju 1985. dvojica pljačkaša provalila su u njezin stan u Los Angelesu. Dok je jedan premetao i pljačkao stan, drugi je naizmjence silovao Fran i njezinu prijateljicu držeći im pištolj prislonjen uz glavu. Franin suprug bio je prebijen, svezan i natjeran da svjedoči cijeloj sceni. Muškarac koji ju je silovao počinio je taj užasan zločin dok je bio na uvjetnom dopustu iz zatvora, nakon čega je ponovno uhićen i osuđen na dvije doživotne kazne.

  • +3
Fran Drescher Izvor: EPA / Autor: Mario Guzman

Godine 1996. službeno se razdvojila od muža, s kojim je razvod bio finaliziran tek 1999. Njezin bivši suprug izjasnio se kako je nakon dugogodišnjeg braka shvatio da je homoseksualac, a Fran se aktivno uključila u grupe za promicanje prava LGBTQ zajednice. Sljedeći ljubavni promašaj doživjela je s političarom Shivom Ayyaduraijem, s kojim se nije formalno vjenčala, ali je par organizirao svojevrsnu duhovnu ceremoniju vjenčanja. Rastali su se nakon dvije godine.

Fran se među ostalim borila s karcinomom, a svoju priču danas dijeli s milijunima mladih žena te je 2007. osnovala humanitarnu organizaciju za borbu protiv raka. Bolest nije ostavila traga na njezin duh. Lice joj je i dalje nasmiješeno, onako kako su navikli obožavatelji serije koja se snimala prije 28 godina.