GOLE U STUDIJU

Danski show ponižava žene u udarnom terminu

02.05.2013 u 18:47

Bionic
Reading

TV show u kojem domaćin i gost, sjedeći na naslonjaču, brbljaju dok se pred njima do kraja šutke razodijeva niz žena dignuo je veliku prašinu

U emisiji, po kreatoru nazvanoj Blachman, ne događa se puno toga. Uz domaćina obično sjedi gost. Dok pričaju o ovome i onome, djevojke dolaze odjevene u kućni ogrtač. Skinu ga i bez riječi izlože svoje golo tijelo njihovim kritičkim pogledima i komentarima, nerijetko okrutnim.

'Žiri' se pritom ne libi dobro ih odmjeriti, pa i zatražiti da se okrenu kako bi ih pogledali i s druge strane jer, eto, domaćin Thomas Blachman voli dobre guze, piše Sun

Kritičari u Danskoj su ga sasjekli zbog otvoreno seksističkog ponižavanja žena. No Blachman - inače džez glazbenik - smatra da je genijalac. Voditelj obrijane glave tvrdi kako je želio potaći raspravu o estetici ženskog tijela, a da pritom ona ne postane pornografska ili politički korektna.

'Show počiva na tome da muškarce pustimo da govore o tijelima golih žena dok žena stoji ispred njih. Žensko tijelo žeđa za riječima. Riječima muškarca. TV kući se to svidjelo', prenosi Blachmanove riječi britanski tabloid.

Emisiju emitira javna televizija DR2, čija producentica Sofia Fromberg ne vidi što je loše u tome što prikazuju što muškarci misle o ženskom tijelu.

Kritike su bile toliko žestoke da je Blachman pobjegao u New York. Uvjeren je kako u domovini doživljava sudbinu neshvaćenog genija. Razočaran je zato što smatra da je publici i javnosti dao nešto što dosad nisu imali prilike vidjeti.

Pogledajte jedan od umivenijih isječaka: