skrivena strast

Danijela Dvornik obznanila veliku novost, odmah stigle reakcije: 'Bravo, hrabra ženo'

05.04.2023 u 17:38

Bionic
Reading

Nema kome već nije poznato da udovica kralja funka Dine Dvornika posljednjih godina živi na Braču odakle javlja hvaleći se koliko joj odgovara život u maloj sredini. U svom domu istražuje talent za pisanje, a namjerava objaviti prvu priču

Danijela Dvornik a dane provodi u poljoprivrednim radovima, šetnjama i druženju s mještanima, vježbanju, ali i - pisanju. S vpratiteljimaa na Instagramu je podijelila informaciju kako je počela pisati knjigu, a objasnila je i zašto je sada donijela takvu odluku.

'Možda niste znali, ali mnogo od nas žena u familiji ima dara za pisanje. Svi pišemo, a ništa ne izdajemo. Ne znam zašto je to tako, možda zato jer smo kritične prema sebi, zato što se nismo oslobodile društvenih okova, a htjele bismo biti iskrene i brutalne. U mom slučaju, ja sam na tom putu jer ne mogu prihvatiti iskrivljenu vlastitu sliku i istinu. Volim pisati. Pohađala sam tečaj pisanja knjige', stoji na početku objave.

'Nekoliko puta započinjala i isto toliko puta odustajala. Osjećala sam se nespremno, pod utjecajem svakojakih emocija, osjećala sam neobjektivnost, kao da pišem o onom što bih htjela, a ne o onom što ja jesam. Onda su mi u ruke došle knjige Mani Gotovac koje sam gutala u dahu. Očarala me svojom istinom, jednostavnošću i hrabrošću u izražavanju. A i ona je to pisanje ostvarila u poznim godinama, ne bez razloga. Nikad nisam htjela pisati dosadnjikavu autobiografiju, htjela sam roman, životnu priču obojanu svim onim bojama što život nosi iz perspektive žene. I eto me. Pišem priču. Ne znam kada ću je završiti, ali znam da hoću ovog puta jer mi se sve posložilo u glavi', zaključila je udovica neprežaljenog Dina Dvornika.

  • +3
Danijela Dvornik Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Samo naprijed', 'S radošću čekam knjigu', "Rezerviram svoj primjerak", 'Možeš ti to', 'Bravo hrabra ženo', poručuju joj sljedbenici, a jedna od njih je istaknula kako je uživala čitajući Danijelin blog.