GLAZBENI SPEKTAKL

Dani piva u Karlovcu ove godine na novim lokacijama; evo tko je od izvođača potvrdio nastup

29.04.2019 u 18:02

Bionic
Reading

Dani piva u Karlovcu održat će se ove godine na novim lokacijama i s novom koncepcijom od 30. kolovoza do 3. rujna, rečeno je na konferenciji za novinare u karlovačkoj Gradskoj upravi, gdje je predstavljen i njihov novi vizualni identitet

Organizator ovogodišnjih, 33. dana piva je Grad Karlovac, izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i gradska tvrtka Mladost, a ne dosadašnji koncesionari, što je nedavno odobrilo i Gradsko vijeće.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić je rekao kako ta tradicionalna manifestacija 'na taj način može napraviti korak naprijed, i to u središtu Karlovca, na turistički najatraktivnijim lokacijama'.

Na Danima piva u Karlovcu održat će se 30 koncerata i obrtnički sajam, organizirat će se kvizovi i grafiterske aktivnosti, uz gastronomsku ponudu u gradskom središtu i na Foginovom kupalištu na Korani te na drugoj obali na prostoru SRC-a Korana, gdje su dosad održavali Dana piva.

Grupe Prljavo Kazalište, Psihomodo Pop, Vojko V, Pips, Chips & Videoclips, Svemirko, Mašinko, Kawasaki 3P, High5! potvrdile su koncerte, koji će biti besplatni za posjetitelje.

Direktorica karlovačke Turističke zajednice Marina Burić je rekla da je na Dane piva dolazilo mnogo ljudi, a cilj im je da se, kroz novu koncepciju, oni brendiraju u vodeći nacionalni festival piva, dobre hrane i glazbe te zabave.

Voditeljica Odjela korporativnih poslova Heineken Hrvatske Ljudmila Bratko Gašpić je rekla da je osuvremenjivanje manifestacije bilo nužno, a najavila je da će uz redovitu ponudu dvadesetak vrsta pivskih proizvoda tih dana točiti 'festivalsko pivo', rađeno po posebnoj recepturi. Ponudu da predstave svoje proizvode dobile su i mnoge male pivovare.

Grad Karlovac je za Dane piva osigurao 800.000 kuna, što će, po procjenama, biti trećina svih troškova. Grad od toga ne očekuje izravnu zaradu, nego napredak manifestacije. Preostale dvije trećine troškova pokrit će Heineken Hrvatska i drugi sponzori.