BLAGDANSKA ČAROLIJA TPORTALA

Danas poklanjaju Matičnjak, Izdavačka kuća Sonatina, TZ Virovitičko - podravske županije, Gloria prirodna kozmetika i Aquarius Records

20.12.2021 u 13:05

Bionic
Reading

Tko ne voli primati poklone? Bez obzira koliko je lijepo poklanjati, svi se radujemo kad i sami dobijemo nešto na dar, a ovoga prosinca smo tradicionalno za sve naše vjerne čitatelje, ali i one koji će to tek postati, osigurali punu vreću ludo dobrih darova

U suradnji s našim partnerima pripremili smo mnoštvo poklona koje darujemo svakoga radnog dana od danas do Badnjaka. Kako biste sudjelovali u blagdanskoj nagradnjači i sve što trebate je pronaći nagradno pitanje u članku i uključiti se u blagdansku čaroliju tportala.

Super poklone imat ćete prilike osvojiti svakog dana, a što smo vam danas pripremili, saznajte u nastavku!

U dvanaestom danu velikog blagdanskog darivanja tportala nagradit će vas Matičnjak, Izdavačka kuća Sonatina, TZ Virovitičko - podravske županije, Gloria prirodna kozmetika i Aquarius Record.

Povodom ovogodišnjih blagdana, Matičnjakova riznica zdravlja daruje jednog čitatelja drugačijim poklonom – paketom zdravlja i dobrog okusa pod bor! - Hladno prešano ulje crnog kima 250ml, Funkcionalni med Malvamed 250g, Tjestenina sa brašnom oraha 350g i Voćni namaz dunja i orah 270g. Već poznato hladno prešano ulje crnog kima kao najbolji prirodni pripravak za preventivnu zaštitu organizma te prirodno reguliranje oslabljenog imuniteta. Sitne crne sjemenke imaju idealan kemijski sastav što ih čini superiornijim od većine ostalih biljaka i zato je crni kim sinonim za opće zdravlje, čime pomaže u borbi protiv virusa, bakterija i gljivica. Snažan je saveznik protiv alergija, te za regulaciju šećera i kolesterola u krvi, za probleme s kožom, kosom i noktima, za reumu i bolove te čak u borbi protiv karcinoma. U funkcionalnom medu pod nazivom Malvamed kriju se sjemenke crnog kima, cvijet crnog sljeza i pustenaste divizme za lakše disanje. Cvijet crnog sljeza se smatra jednom od najljekovitijih biljki našeg podneblja koja oblaže upaljenu sluznicu grla i smiruje upalu. Cvijet divizme je odličan za dišni sustav kod prehlada za grlo, smanjuje nadražajni kašalj i olakšava iskašljavanje. Sjemenke crnog kima u medu dodaju širok spektar mikro i makronutrijanata i raznih zaštitnih biološki aktivnih spojeva te čine brzu nutritivnu bombu koja širi bronhije. Jedinstvena receptura Matičnjakovih proteinskih tjestenina sa visokim udjelom sjemenki ili orašastih plodova proizvedene su bez jaja, aditiva i umjetnih aroma. Tjestenina sa brašnom oraha zasitna je, zanimljivog okusa, a sadrži pregršt proteina i vlakana koji kontroliraju apetit i povećavaju osjećaj sitosti. Vlakna iz ovih tjestenina kontroliraju razinu šećera u krvi, a samim time energija je kontinuirana. Potpuno su sigurne za sve uzraste, brzo se pripremaju te već za desetak minuta možete imati ukusan ručak od kojega će energija biti na zavidnoj razini. Voćni namaz od dunje i oraha proizveden je na tradicionalan način. Dunja i orah tradicionalno se slažu od davnina i taj voćno-orašasti namaz otkriva nevjerojatne dimenzije okusa i osjećaja. Vlakna, vitamini, minerali i nezasićene masne kiseline pružaju nam sve, baš sve što je potrebno za dobar dan i dobar san. Ponudite sebi i najmilijima ovaj super ukusni namaz na tostiranom kruhu ili zdravim palačinkama i biti ćete oduševljeni, jer fino je i zdravo je, za oblizati baš svaki prst.Cjelokupnu ponudu Matičnjakove riznice zdravlja i njihovu blagdansku ponudu pretražite na linku: www.maticnjakshop.com ili posjetite maloprodajni Centar u Zagrebu na adresi Kranjčevićeva 30.

Izdavačka kuća Sonatina vam daruje paket knjiga koji sadrži sljedeće naslove: Djevojčica A - Abigail Dean i Kći kralja močvare - Karen Dionne.

Djevojčica A - Abigail Dean. Napet i psihološki mučan roman o djevojci koja uspije pobjeći iz okrutnog zatočeništva u roditeljskom domu. No može li se tajnama koje izviru iz prošlosti uistinu umaknuti… Lex Gracie, najstarije dijete u obitelji, bježi iz Kuće strave i tako spašava sebe, braću i sestre. U godinama oporavka od psihološke traume i tjelesnog zlostavljanja, Djevojčica A – kako su je prozvali nakon bijega – ne želi razmišljati o roditeljima. Nakon majčine smrti u zatvoru, međutim, više ne može bježati od prošlosti. Naslijeđenu obiteljsku kuću Lex želi pretvoriti u društveni dom, ali najprije se mora suočiti s braćom i sestrama – i s tajnama iz djetinjstva koje tek sada otkriva. Ono što počinje kao priča o bijegu i preživljavanju postaje uzbudljiva psihološka obiteljska priča o odnosima braće i sestara – o tajnama koje skrivaju od sebe i jedni od drugih. Dok ih Lex nagovara na prenamjenu obiteljskog doma, otkriva tko je od njih ostao zarobljenik obiteljske mitologije a tko se doista oslobodio. “Abigail Dean vješto vodi do dramatičnog razrješenja odnose među braćom i sestrama i mučne tajne koje dijele. Zbog ovog uspješnog psihološkog trilera autorica je to koju vrijedi zapamtiti…”- Publishers Weekly. “Rijetkost je da roman bude tako sjajan, a opet razoran. Priča je to o strahovitoj kontroli, ali i neodoljivoj ljudskosti. Djevojčica A portret je preživljavanja, inteligencije i ljubavi, i još ću ga dugo pamtiti. Knjiga dubokih osjećaja, i izvanredno postignuće.” - Jessie Burton, autorica romana Minijaturist.

Kći kralja močvare - Karen Dionne. Kći kralja močvare čudesna je priča o mladoj ženi koja na kocku stavlja sve kako bi ulovila opasnog bjegunca koji je obilježio njezinu prošlost i prijeti joj krađom budućnosti: svog oca. Helena Pelletier sretno je udana, ima dvije prekrasne kćeri i posao koji je čini sretnom. Naoko sve je u najboljem redu, no nitko ne zna pravu istinu o Heleninu mračnom djetinjstvu, čak ni njezin muž: da je rođena u zatočeništvu, u napuštenoj kolibi u izoliranom, teško dostupnom močvarnom području michiganskog sjeverozapadnog poluotoka. I da je odrastala uz traumatiziranu majku, koja je oteta kao tinejdžerica, i čovjeka koji ih je obje godinama držao zatočenima – vlastitog oca. Iako su prošla više od dva desetljeća otkako je napokon iskusila slobodu, Helena i dalje duboko u sebi skriva svoju strašnu tajnu. No njezin otac bježi iz zatvora i pritom ubija dvojicu čuvara pa nestaje u močvari, a Helena sluti da dolazi po nju. Policija kreće u lov na bjegunca, no Helena zna da nemaju šanse i da samo jedna osoba na svijetu može pronaći majstora preživljavanja – glasovitog kralja močvare – jer je samo jednu osobu taj majstor tome poučio: svoju kćer. Roman Kći kralja močvare proglašen je najboljim trilerom 2017. godine prema izboru časopisa Library Journal i Suspense, koji je knjizi dodijelio nagradu Crimson Scribe.

TZ Virovitičko - podravske županije jednom čitatelju poklanja piknik košaru s ukusnim delicijama (med, bučino ulje, suhomesnate delicije, vino, čaše, dekica). Razveselite klince i otputujte u neočekivanu avanturu u Virovitičko-podravsku županiju. Neočekivano blizu i neočekivano lijepa, ovi slogani najbolje opisuju Virovitičko-podravsku županiju, sjajan izbor za izlet s klincima. I znate što je najbolje? Ne trebaju vam višednevne pripreme, ogromni koferi ni veliki budžeti. Spakirajte najosnovnije, sjednite u automobil i pravac Slavonija i Podravina. Od glazbenog mosta do pumptracka. Šetnja središtem Virovitice, obiteljski selfie ispred prekrasnog dvorca Pejačević do kojeg vodi šest zanimljivih mostova, a onaj glazbeni koji svaki put zasvira kad netko pređe preko njega sigurno će najviše razveseliti klince. Ako su vam djeca hiperaktivci ili ih želite barem na dan, dva udaljiti od gadgeta, povedite ih na pumptrack, novi asfaltirani poligon za bicikliste, skejtere i rolere, smješten desetak minuta od središta grada. Na street food u Slatinu. Kasni ručak u Slatini dobra je ideja. Tamo je otvoren Bistro 17, novo street food mjesto slavnog chefa Gorana Kočiša, koji se iz Zagreba vratio u rodni kraj i tu priprema savršene burgere, wokove i pileća krilca…, ukusna jela u kojima uživaju sve generacije. Otvara se od 17 sati pa prije toga prošećite Slatinom, slikajte se pored slavnog mamutovca, Hrvatskog stabala godine. S tom će nas titulom predstavljati na međunarodnom natjecanju Europskog stabla godine 2022. Smješten je u središtu uređenog kompleksa EPIcentra Sequoia Slatina, visok je čak 33 metra, opseg mu je oko četiri metra, a star je gotovo 130 godina. Susret s Petrom Preradovićem.Pisati guščjim perom, sjesti u stare školske klupe, razgledati interaktivnu izložbu, dobro se zabaviti i nešto naučiti… - to možete u Grabrovnici pored Pitomače. Kuća Petra Preradovića, danas moderan Interpretacijski centar, upravo je ono što ste tražili na obiteljskom putovanju. Najveće iznenađenje predstavlja susret s pjesnikom uživo, putem holograma. Doznajte kakav je bio otac, vojnik, suprug, pjesnik... Izlet na Jankovac. Prošećite, po mnogima, najljepšom dolinom Parka prirode Papuk, čarobnom Park šumom Jankovac. Poučne staze, gorski potoci, jezera, špilje, impresivan slap Skakavac i prostrane livade za trčanje i igru, kao stvorene su za klince, a bude li sreće i padne li snijeg nema veće zabave od spontanog sanjkanja. Kad se zarumene obrazi i nosić zagrijte se u planinarskom domu uz šalicu čaja ili, još bolje, uz bogati ručak.

Gloria prirodna kozmetika daruje Dnevni Gloria paket koji sadrži Dnevnu kremu za lice sa smiljem i Mlijeko za skidanje šminke. Naša koža je odraz našeg unutrašnjeg stanja, zato - VOLI KOŽU U KOJOJ SI TI! Zaslužuješ svoj 5 minuta, svoj ritual čišćenja i njege koji će tvoju kožu učiniti sjajnom i blistavom i naglasiti njenu prirodnu ljepotu. Prirodna kozmetika Gloria se temelji na 100% prirodnim sirovinama te ne sadrži nikakve dodane aditive i konzervanse. Baza proizvoda su hladno prešana ulja u koja se dodaju eterična ulja, maslaci, prirodni pčelinji vosak, mirisne vodice aromatičnog bilja, prirodne gline i sol Mrtvog mora. Svi proizvodi su rađeni ručno, s puno ljubavi i pažnje kako bi naglasili tvoju prirodnu ljepotu i podarili joj luksuznu njegu kakvu zaslužuje. Podari si njegu lica iz prirode uz Gloria prirodnu kozmetiku. Ova dermatološki testirana kozmetika sadrži 100 % prirodne i organske sastojke visoke kvalitete koji imaju pozitivan utjecaj na zdravlje i izgled kože. Dnevna krema sa smiljem obećava luksuznu njegu za cijeli dan. Hidratizira kožu, čini je mekanom, svilenom, glatkom na dodir te licu pruža osjećaj prozračnosti, dok istovremeno djeluje na bore, depigmentaciju i kuperoznost. Idealan je izbor za masnu i normalnu kožu zbog svoje lagane teksture te je i izvrsna podloga za make-up. Dok vi spavate, prepustite se dubinskom djelovanju Noćne kreme za lice sa smiljem čiji sadržani sastojci dubinski hrane kožu vašeg lica. Ulje smilja djeluje na bore, depigmentaciju i kuperoznost, dok hladno prešana, nerafinirana biljna ulja marelice i avokada hrane i balansiraju isušenu kožu lica. Kvalitetno očišćena koža lica preuzet će maksimum iz nanesenih preparata, a Gloria Mlijeko za skidanje šminke je proizvod koji čisti te istovremeno njeguje. Njegova bogata kremasta struktura brzo se razmazuje i efikasno otklanja ostatke dekorativne kozmetike s kože. Namijenjeno je svim tipovima kože.

Aquarius Records daruje tri albuma Nine Badrić "Dani i godine". Kraj godine donosi dugoočekivani best of album Dani i godine omiljene dive Nine Badrić. Dani i godine koji obuhvaća Ninine najveće hitove od 2014. godine do danas. Na albumu se nalaze nezaboravne pjesme poput Rekao si, Dani i godine, Volim te, volim, Da biram, Mijenja se vrijeme i prekrasna nova balada Pamtim kojom je Nina već osvojila publiku i radijski eter. Pjesma je nastala u suradnji s Predragom Martinjakom, a Nina Badrić već tradicionalno potpisuje stihove za koje priznaje da su se već duže vrijeme 'kuhali' u njoj. Album "Dani i godine" idealan je božićni poklon, a moguće ga je kupiti u Aquarius Music Shopu, svim boljim glazbenim prodavaonicama te online na Cedetrija.com . Također, album je dostupan i na svim streaming servisima. Osim promocije nove pjesme i albuma, Ninu čeka ju i brojni nastupi u prosincu, tako 14. prosinca nastupa u Beogradu u centru Belekspo s Vladom Georgijevim, 18. prosinca je na Adventu u Čepinu, 30. prosinca u Budvi, a 31. prosinca u Brčkom. POPIS PJESAMA: 1. Dani i godine 2. Pamtim 3. Rekao si 4. Da biram 5. Ratujem s tugom 6. Cipele 7. Ljubav za tebe 8. Vrati me 9. Volim te, volim 10. Ja još uvijek imam istu želju 11. Mijenja se vrijeme 12. Dan D 13. Vjetrenjače 14. Više Smo Od Prijatelja 15. Na putu mom 16. Mijenja se vrijeme (Denis Goldin Remix) 17. Rekao si (ToniC & Shalla Extended Remix) 18. Više Smo Od Prijatelja (Habana).

Dobitnici su:

  • Matičnjak - Marija Pavošević Mičuda
  • Izdavačka kuća Sonatina - Ruszmira Tomasović
  • TZ Virovitičko - podravske županije - Dino Leder
  • Gloria prirodna kozmetika - Sara Gašperov
  • Aquarius Records - Aleksandra Telebar, Tamara Franjević i Andreja Rozmarić Marković