šokantna ispovijest

'Da nisam imao roditelje uz sebe, možda bih sada bio mrtav'

19.04.2017 u 09:29

Bionic
Reading

Punih 18 godina traje borba s ovisnošću zagrebačkog repera Marina Ivanovića Stoke, a nakon šestog boravka u komuni, iz koje se vratio prije dva mjeseca, progovorio je o svemu kroz što je prolazio

Prije točno dva mjeseca, nakon dvogodišnjeg boravka u komuni Cenacolo u Mariottu, na jugu Italije, vratio se 36-godišnji zagrebački reper Marin Ivanović Stoka. To mu je bio šesti boravak u nekoj od komuna tijekom borbe s ovisnošću duge 18 godina. U iskrenom intervjuu za Story progovorio je o svemu što mu se događalo.

Kako je rekao, tek je u Cenacolu, jedinoj zajednici koju je priznao i Vatikan, upoznao sebe - skinuo je masku Stoke, svog nadimka koji je cijelog života koristio kako bi prekrio strahove, komplekse i nedostatke.

U cijelom mukotrpnom procesu i životu u zajednici, ali i najveća podrška u odvikavanju bili su mu roditelji. 'Da nisam imao njih koji su bili uz mene, kojima sam sin jedinac, da su oni dignuli ruke od mene, možda bih sada bio mrtav. Oni su svoj život podredili tome da mene izvedu na pravi put. Mama je dobila dva tumora na mozgu i preživjela i operaciju i sve. Preživjela je jer nije htjela umrijeti a da mene ostavi u ovisnosti', otkrio je za Story Marin Ivanović Stoka te dodao kako je ovog puta on sam izabrao ozdravljenje i potražio pomoć u vjeri i molitvi.

'Ovisnost je vrlo kompleksna. Droga je savršena stvar, napravljena je tako da ti se svidi, ali ima najkatastrofalnije posljedice na svijetu. Ona jako malo da, ali oduzima sve. Kad je uzmeš, velik si, a nitko i ništa bez nje.'

U intervjuu je otkrio kako je na drogu potrošio nevjerojatne iznose. Punih pet godina svaki je dan uzimao ecstasyje, a znalo se dogoditi da ih tijekom noći proguta i 30, a onda je prešao na kokain. Danas radi u skladištu, i kaže kako je to dugo razdoblje lošeg u njegovu životu sada daleko iza njega. Namjerava s redateljem Mariom Kovačem postaviti predstavu, stvara nove pjesme, a želja mu je snimiti i film.