dražba

Čuveni džemper princeze Diane koji je desetljećima bio izgubljen na aukciji krajem kolovoza

19.08.2023 u 15:33

Bionic
Reading

Džemper s crnom ovcom koji je nosila pokojna britanska princeza ide na aukciju Sotheby‘sa krajem kolovoza

Modni brend Warm & Wonderful dizajnirao je džemper koji će biti glavni modni predmet na online prodaji Sotheby'sa od 31. kolovoza do 14. rujna.

Crveni pulover s usamljenom crnom ovcom u mnoštvu bijelih ovaca, Diana je prvi put nosila kad je gledala tadašnjeg princa Charlesa kako igra polo u lipnju 1981. godine. To je bilo mjesec dana prije njihova vjenčanja, što je izazvalo nagađanja o potencijalnom značaju tog odjevnog predmeta.

Nakon što je oštećen na zapešću, njezin privatni tajnik Oliver Everett pisao je suosnivačici Warm & Wonderfula Joanni Osborne i pitao je mogu li ga popraviti. Nekoliko mjeseci kasnije Diana je dobila novi i u njemu je fotografirana 1983. godine.

Osborne je pronašla originalni džemper u kutiji na tavanu u ožujku. 'Ako ste princeza Diana, sigurno imate pristup mnogim komadima odjeće koje možete birati za nošenje', rekla je Cynthia Houlton, globalna voditeljica mode u Sotheby'su za Reuters u ponedjeljak u Londonu.

'Činjenica da je željela novi i dvije godine kasnije ponovno nosila... zamjenski džemper, mislim da to puno govori koliko joj je ovaj džemper značio', dodala je.

Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: JOHN STILLWELL / AFP / Profimedia