DUBOKA PRIČA

'Čovjek koji je ubio Hitlera, a zatim Bigfoota' - maštovita avanturistička drama kakva se rijetko susreće

06.10.2022 u 09:00

Bionic
Reading

'Čovjek koji je ubio Hitlera, a zatim Bigfoota' očekivano je neobična i neočekivano duboka priča koju bi bila prava šteta propustiti

Čovjek koji je ubio Hitlera, a zatim Bigfoota (The Man Who Killed Hitler and Then the Bigfoot), avanturistička drama te ujedno prvi dugometražni film američkog redatelja, scenarista i producenta Roberta D. Krzykowskog, u savršenom je skladu sa svojim naslovom - koliko je neobičan toliko je i, srećom, neobično pitak.

Calvin Barr - junak našeg doba

Godina je 1987. i fudbalerke, neugodno blještavi neon i Berlinski zid polako, ali sigurno odlaze u ropotarnicu povijesti, a Calvin Barr postariji je gospodin koji svoje zadnje dane na ovom plavom planetu koji se neprestano okreće provodi u najboljem mogućem društvu - onom svog psa.

Calvin, međutim, nije tipični umirovljenik. Kroz seriju flashbackova ubrzo otkrivamo kako je on ujedno i čovjek koji je ubio Hitlera (naravno, radilo se o toliko tajnoj operaciji da javnost o njoj nema pojma) i koji će - nakon što se u njegov život uplete nekoliko tajnih agenata, a zatim i virus koji se sprema izbrisati sav život na Zemlji - također biti primoran ubiti i onog nježnog plišanog diva koji običava vrludati po sjevernoameričkim divljinama iliti Bigfoota.

Premda bi već i sama ova premisa bila u stanju probuditi radoznalost u većine gledatelja (na kraju krajeva, koliko često imamo prilike susresti se s filmom o čovjeku koji je uspio stati na kraj i jednom od najpoznatijih čudovišta u pisanoj povijesti i Bigfootu?), valjalo bi svakako istaknuti i da Calvina tumači jedan od najvećih sinova američke kinematografije, čovjek ponosnog (i bujnog!) brka te dubokog glasa, glumac koji bi po svim pravilima svemira napokon trebao dobiti taj čarobni zlatni kipić - legendarni Sam Elliott (Veliki Lebowski, Bili smo vojnici, Legendarni Tombstone).

A ako bismo originalnoj premisi i glavnom glumcu koji sve uloge igra s puno stila pridodali i impresivne vizuale, ali i iznenađujuću dubinu, filozofičnost te nemalu dozu tugaljivosti dobili bismo Čovjeka koji je ubio Hitlera, a zatim Bigfoota - gorko-slatki film o životu (istina, fiktivnog) čovjeka 'većeg od života', a koji možete pogledati uz malu pomoć streaming servisa Pickbox NOW!