DO POSLJEDNJEG ZBORA

Čipkice ispale, Agape oduševile a capella izvedbom

07.04.2013 u 10:04

Bionic
Reading

Ove subote u 4. emisiji HRT-ovog glazbenog spektakla Do posljednjeg zbora show je napustio zbor Čipkice iz Zagreba

Zbor Čipkice nastupio je prvi s narodnom pjesmom 'Pjero me toka' te za svoju izvedbu dobio pohvale žirija. No u pripetavanju uspio je dobiti samo glas članice žirija Sanje Doležal, što nije bilo dovoljno za prolaz u daljnji tijek natjecanja.

'Žao nam je što smo ispali, jer čovjek u dubini srca očekuje pobjedu. Jako smo se trudili i jako vježbali. No drago nam je da smo se natjecale s najboljima', rekla je s tugom u glasu Maja Ivanković iz Čipkica.

Drugi je nastupio Zbor Gimnazije Josip Slavenski iz Čakovca, i to pjesmom 'Long train running'. Član žirija, maestro Vladimir Kranjčević ocijenio je njihov nastup kao ritmički vrlo pedantan, no nedostajalo mu je muških glasova.

'Meni je to bilo preslatko. Prekrasno je vidjeti taj trud koji ulažete. Solistica je bila izvanredna i sve zajedno je bilo upravo onako kako treba biti', bila je oduševljena Sanja Doležal. Voditelj zbora Damir Rodiger također nije krio zadovoljstvo. 'Stvarno sam zadovoljan, jedva čekamo sljedeću subotu. Mislim da stalno napredujemo i tako ćemo nastaviti i dalje', rekao je Damir Rodiger.


Treći je nastupio Gospel ansambl Agape izvevši skladbu 'Give Thanks' i doslovno oborivši žiri s nogu. 'Pjevati čisto a capella u ovom aranžmanu, to je velika umjetnost. Ovo je bilo zbilja odlično', nije štedio riječi hvale Vladimir Kranjčević. Za Sanju Doležal to je bio vrlo ambiciozan aranžman koji ne može svatko izvesti. 'Bilo je iznad mojih očekivanja', dodala je Sanja.

'Sretni smo što smo prošli bez pripetavanja, što nam je dalo motivaciju za daljnji tijek natjecanja. Svjesni smo da je ovo jako zahtjevno i trudit ćemo se proći što je dalje moguće', rekla je Diana Špoljar iz zbora Agape.


Singrlice iz Samobora nastupile su četvrte izvevši dobro poznatu narodnu pjesmu 'Mamica su štrukle pekli'. Dobile su dobre ocjene žirija, no to ih nije spasilo od pripetavanja. Ipak, kad su prošle dalje voditelj Tomislav Jozić je odahnuo.

'Drago mi je da smo otišli dalje, no žao mi je što su se u pripetavanju našla dva zbora istog identiteta. Svi zborovi su odlični i dalje će biti vrlo neizvjesno', rekao je Tomislav Jozić.


Nakon njih nastupio je Zbor srednje škole Mate Balote iz Poreča pjesmom 'Ti si moja ruža' te osvojio Vladimira Kranjčevića. 'Prekrasan, mekan, komorni, topli zvuk. Decentno i lijepo', pohvalio ih je maestro Kranjčević.

Posljednji je nastupio zbor Gimpl iz Ravne Gore izvevši tradicionalnu afričku pjesmu 'Bongo, Bongo'. Draženu Siriščeviću izvedba je bila vesela i vedra, a Vladimiru Kranjčeviću vrlo efektna i lijepa. No maestru su ipak nedostajali muški glasovi.

'Mi smo ushićeni, nadmašili smo sami sebe. Drago nam je da je ono što smo radili naišlo na tako dobar prijem i gledatelja i žirija', rekao je Boris Majetić iz Gimpla.