TRGNUO TEKILU TAMO GDJE NE SMIJE

Čini se da Bruce Springsteen ipak nije vozio pod utjecajem alkohola, a razlog uhićenja je prilično bizaran

11.02.2021 u 12:15

Bionic
Reading

Samo nekoliko dana nakon što se pojavio u reklami za Jeep na Super Bowlu i pozvao Amerikance da se nakon nedavnih gorkih podjela ujedine, procurila je vijest da je Bruce Springsteen u studenom uhićen zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Reklama je nakon toga povučena s Jeepove YouTube stranice, a The Boss se našao u prilično nezgodnoj situaciji jer je u vrijeme snimanja reklame za automobil bio uhićen zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

O ovom je slučaju za New York Post progovorio insajder iz glazbene industrije, prema čijim tvrdnjama ispada da Springsteen uopće nije bio utjecajem alkohola, a razlog uhićenja prilično je bizaran.

Premda je neosporno da je alkohol pio, Springsteenov je krimen što je to učinio pred policajcima, i to na području Nacionalnog parka u kojemu je konzumacija alkohola zabranjena.

  • +8
Bruce Springsteen Izvor: Profimedia / Autor: Debra L Rothenberg / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prema izvoru bliskom glazbeniku, The Boss se vozio na motociklu poluotokom Sandy Hook u New Jerseyu 14. studenog kad su ga primijetili obožavatelji i zamolili da se zaustavi i fotografira s njima.

'Bruce se zaustavio, fotografirao, a zatim mu je obožavatelj ponudio tekilu', rekao je izvor i dodao da je Springsteen trgnuo shot tekile sjedeći na svom parkiranom motociklu.

'Policajci koji čuvaju Nacionalni park vidjeli su što se dogodilo pa su Springsteena zaustavili odmah čim je nastvio vožnju', objašnjava izvor.

'Optužen je za vožnju pod utjecajem alkohola, nesmotrenu vožnju i konzumiranje alkohola u zabranjenom području', rekao je glasnogovornik Službe Nacionalnog parka.

Prema izvješću Asbury Park Pressa (APP), sadržaj alkohola u Springsteenovoj krvi u trenutku uhićenja bio je 0,02 promila, što je tek četvrtina zakonski dozvoljene granice u New Jerseyu.

Ako su navodi APP-a točni, a obzirom da je zakonski prag u New Jerseyu 0,08 promila, ostaje nejasno zašto je Springsteen optužen za vožnju u alkoholiziranom stanju.

Tek što je Bruce Springsteen iznenadio javnost prvi put snimivši reklamu za automobil, u srijedu njegov spot za Jeep odlazi 'na čekanje' nakon otkrića da je u studenome glazbenik bio uhićen zbog vožnje u pijanom stanju. Pjevač inače nije sklon snimanju reklama i tim je više iznenadio javnost kada se u nedjelju prvi put odvrtio spot automobilskog proizvođača Jeep za ponovljenom prijenosu Super Bowla.

U spotu pjevač prelazi široka prostranstva američkog Srednjeg zapada i govori Amerikancima da 'na cesti vidi nadu"' te ih poziva da prevladaju međusobne podjele.

Nakon objave da je Springsteen bio uhićen zbog vožnje u pijanom stanju, Jeep je povukao reklamu.

'Bilo bi neprimjereno komentirati aferu o kojoj smo netom doznali. No smatramo ispravnim da je prekinemo emitirati dok ne doznamo sve činjenice', rekla je glasnogovornica grupe za kanal CNBC.