skandal u Srbiji se ne stišava

Cijela regija šokirana nakon ispovijesti Milene Radulović, glumice koja je objavila tko joj je pomogao da javno kaže da je silovana, a podrška joj stiže sa svih strana

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Sergei Karpukhin / TASS / Profimedia, Screenshot/Youtube

Redatelja, scenarista i vlasnika cijenjene glumačke škole u Srbiji, 68-godišnjeg Miku Aleksića policija je privela proteklog vikenda nakon što su protiv njega iznesene ozbiljne optužbe za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje, o čemu je progovorila 26-godišnja Milena Radulović, glumica koja trenutačno gradi karijeru u Rusiji

Vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić našao se u središtu skandala nakon što ga je nekoliko djevojaka, od kojih su neke maloljetne, prijavilo kako ih je silovao ili seksualno uznemiravao. Jedna od njih je glumica Milena Radulović. Kaže da ju je Aleksić prvi put silovao u studenom 2012. godine, kada je imala 17, a on 61 godinu.

'Šest godina bila sam u školi Mike Aleksića kada me silovao. Imala sam 17 godina i to se nije dogodilo jednom, ponavljalo se', izjavila je glumica za srpske medije. Tvrdi da nije jedina kojoj se to dogodilo, već da redatelj desetljećima zlostavlja polaznice svoje škole. Glumica se oglasila i na Instagramu te je otkrila da joj je pomogla inspektorica Vesna Gašić Stojković i navela da je ona osoba koja mijenja Srbiju na bolje.

'Kapa dolje za ovu neviđenu ženu i njen profesionalni pristup! Inspektorica Vesna Gašić Stojković! Nemojte zaboraviti ovo ime. Ne samo zato što vam može pomoći, već zato što takvi ljudi mijenjaju Srbiju na bolje', napisala je Milena.

'Glumačka grupa imala je dobre strane. Čitali smo jednu knjigu tjedno, išli u kazalište, gledali filmove, bili smo kulturna, dobra djeca. U grupi se propagirala religija, satovi su počinjali molitvom Oče naš, djevojčice su dolazile u suknjama, dječaci u cipelama, kosa i nokti morali su biti uredni. Ali uvijek je bilo strogo, surovo. On je bio veoma strog, a svi su govorili - pa, dobro, on je surov, ali takav je Mika, on ima svoje metode. Postojala su jasna pravila', otkrila je Milena.

'Bio je to šok. Slom! Škola i on za mene su bili druga obitelj. Zaista!' rekla je. Antić je, kaže, vodio računa o tome da se (seksualno zlostavljanje) dogodi tijekom sata, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici ili kad se zbog prijemnog ispita na (Fakultetu dramske umjetnosti u Beogradu) intenzivira rad. 'Nije ostavljao prostor da netko posumnja da se tu događa nešto toliko užasno', tvrdi glumica i dodaje da se poslije silovanja osjećala nemoćno i slabo te da se sramila i mrzila sebe.

'Osjećala sam se krivom jer se nisam uspjela obraniti od napada. Bojala sam se reći roditeljima, pitala se hoću li ih time povrijediti i upropastiti im živote. Izmanipulirao me je tako da je kod mene proizveo osjećaje odgovornosti, krivice i straha da ću ostati sama', ističe. Tek kasnije potražila je profesionalnu pomoć.

Milena je rođena 1995. godine u imućnoj obitelji. Kada je pohađala šesti razred, roditelji su je upisali u školu koju je vodio Miroslav Aleksić. Prije tri godine diplomirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu kao najbolja studentica, a ubrzo je dobila ulogu u televizijskoj seriji 'Jedne letnje noći'. Iza nje su uloge u dječjem serijalu 'Svemirska princeza', filmu 'Patuljci s naslovnih strana' te u serijama 'Besa', 'Five' i 'Državni službenik'. Dobila je glavnu žensku ulogu u filmu rusko-srpske produkcije 'Balkanska međa' 2019. godine, a posljednjih godina gradi karijeru u Rusiji.

Veliku podršku Milena je dobila od svojih kolega, ali i drugih javnih osoba, koje su njenu ispovijest dijelile na društvenim mrežama. Među njima je i crnogorski glumac Momčilo Otašević koji joj je poručio 'Nijesi sama', a u Instagram storyju je svima uputio: 'Svi vi koji se pitate zašto su do sada šutjele, samo šutite.'

tportal

Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

Mirjana Karanović rekla je da je Aleksić 'moralna nakaza' i kako 'predatori pažljivo biraju žrtve, posebno među mladima i djecom', a na svojim profilima na društvenim mrežama podršku su pokazali i Anica Dobra, Milan Marić, Hristina Popović, Saša Joksimović, Anđelka Prpić, Andrija Milošević, ali i hrvatski glumci Goran Bogdan, Slavko Sobin te Jelena Veljača, koja je poručila 'naklon do poda'.

tportal

Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

Miroslav Mika Aleksić uhićen je zbog osnovane sumnje da je od 2012. do 2020. u prostorijama svoje škole glume u Beogradu seksualno napastvovao pet svojih učenica (dvije su u to vrijeme bile maloljetne). Zadržan je u pritvoru, a za silovanje maloljetnice mogao bi biti kažnjen s od pet do 15 godina zatvora.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!