TEŠKA ALI RAZUMNA ODLUKA

Cameron Diaz nakon godina šutnje progovorila zašto je zapravo otišla iz glume

06.08.2020 u 11:03

Bionic
Reading

Kada je prije dvije godine najavila odlazak u mirovinu, mnogi su ostali zaprepašteni. Cameron Diaz povukla se iz svijeta glume sa samo 45 godina. Mnogima je bila omiljeno lice s malih ekrana, a sada je napokon objasnila zašto je napravila neočekivani životni zaokret

Posljednji puta ulogu je prihvatila davne 2014., a iako su se mnogi nadali da je samo uzela pauzu od Hollywooda, Cameron Diaz 2018. je konačno potvrdila javnosti da se zauvijek povlači iz glumačke profesije. Mnoge je tada ostavila u suzama jer su je obožavali gledati u romantičnim komedijama koje su joj odlično ležale.

Kako se i zašto odlučila na ovako drastičan preokret u karijeri, Diaz je sada objasnila u live emisiji lifestyle portala Goop koji vodi Gwyneth Paltrow.

'Mir i zadovoljstvo. To je ono čemu sam težila i što sam napokon dobila. Svoj sam život vratila pod kontrolu i brinem o sebi', započela je 47-godišnja bivša glumica.

Objasnila je da se osjeća zadovoljno, spokojno i kako smatra da je donijela najbolju odluku u životu.

'Znam da me mnogo ljudi neće i možda me nisu razumjeli kada sam odlazila u mirovinu i svom tom glamuru rekla zbogom. Međutim, na glumcima u Hollywoodu velik je pritisak. Zapravo svoj život dajete u ruke drugome i taj netko potpuno vlada njime. Mnogo je toga zbog čega ste ograničeni kada ste poznata osoba. U jednom trenutku osjećala sam da je sve to za mene previše i imala potrebu vratiti se na pravi put', objasnila je Diaz.

Kako je kazala, nije joj se sviđalo u kojem smjeru ide njezin život, a najviše je strahovala da u nedostatku slobode i vremena neće ostvariti druge životne ciljeve.

'Kada konstantno snimate, imate odličan izgovor za sve u životu. Glumci općenito imaju mnogi toga na raspolaganju i zapravo drugi odrađuju sve životne obveze za njih. Meni se to više nije svidjelo i morala sam postupiti kao odgovorna, odrasla osoba. Željela sam se sama pobrinuti za sebe i svoje obeveze', rekla je.

Diaz je objasnila da joj je uz karijeru uvijek nedostajao onaj jedan komadić za potpunu sreću, a to je ljubav i osnivanje vlastite obitelji. Uz glazbenika Benjija Maddena pronašla je sve što je ikada tražila. Za njega se udala 2015., a krajem prošle godine supružnici su dobili kćer Raddix koju je na svijet donijela surogat majka.

'Nakon što sam se povukla iz glume, naučila sam mnogo o sebi. Bilo je bolno, teško i ponekad zastrašujuće. Ali to mi je bilo potrebno. Mnogo puta razbila sam se kao ogledalo u sto komadića, ali Benji je uvijek bio tu i pomogao mi', zaključila je zgodna plavuša koja je trenutno sretnija no ikada.